• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamovi fudbaleri - picamanijaci!

Fudbaleri hrvatskog šampiona Dinama imaju neobičan ritual - poslije svake utakmice koju igraju u Zagrebu u svlačionici ih čeka 20 pica!

 Dinamovi fudbaleri - picamanijaci! Izvor: MONDO

"Jutarnji list" piše da svaki put kada dinamovci igraju na svom terenu u jednoj zagrebačkoj piceriji nastaje opsadno stanje 20-ak minuta prije kraja utakmice, jer se tada odbijaju sve porudžbine i nastaje "Operacija Dinamo".

U roku od tih 20 minuta zaposleni u piceriji moraju da naprave 20 pica, koje će odmah biti distribuirane na maksimirski stadion, u svlačionicu "modrih".

Jedan od najmlađih igrača u Dinamu, Milan Badelj upoznao se sa sa tim običajem ovog leta kada je stigao u zagrebački klub. "Lovren mazne k'o lud tu picu poslije tekme, ali nije jedini. Čini mi se da Južnoamerikanci jednako uživaju u pici. I mene je iznenadilo kad sam vidio picu u svlačionici, ali to nije loše za vraćanje snage. Ja ipak pojedem voće", kaže ovaj fudbaler Dinama.

Dinamov ljekar Saša Janković kaže da je pica najbolji izbor hrane za vraćanje snage, jer je bogata ugljikohidratima.

U Dinamu je uvijek zanimljivo, a pogotovo ove sezone kada zagrebačkom klubu ne ide nbaš najbolje. Tim povodom oglasio se gazda Dinama Zdravko Mamić koji je izjavio da podržava trenera Branka Ivankovića, a najbolje plaćenim igračima je poručio: "Pritiskaću ih sve do bola!".

"Čistačica u našem klubu zarađuje između 4.000 i 5.000 kuna...a igrači zarade između 200 i 300 hiljada takvih godišnjih plata! I zato imamo pravo da tražimo od trenera i igrača da daju maksimum na svakoj utakmici, ne zanimaju nas opravdanja 'nisam kakio', 'nisam piškio'", kaže Mamić, uvek raspoložen za ovakve izjave.

Čelnik Dinama podržao je i ideju hrvatskog premijera Ive Sanadera da se "stegne kaiš" ovog Božića. "Finansijska kriza je opasna i sljedećih godina biće najvažnije da klub funkcioniše. Biće u Hrvatskoj dobrih igrača koje će moći da se dovedu za kikiriki, ali niko neće imati taj kikiriki. Zato i ne znam u kojem ćemo smjeru na zimu krenuti u pravljenje ekipe", živopisno ističe Mamić, prenosi "Večernji list".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC