• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savin oproštaj za pamćenje

Fudbaler koji je sa mnogo uspjeha igrao za reprezentacije Jugoslavije i SCG, dočekao je da u 36. godini debituje u dresu samostalne Srbije.

 Savin oproštaj za pamćenje Izvor: MONDO

Savo Milošević imao je zadovoljstvo da se oprosti od nacionalnog tima spektakularnom predstavom na stadionu svog kluba, u kojoj je Srbija deklasirala Bugarsku (6:1), a on sam postigao dva pogotka - uz dva prethodno neiskorišćena jedanaesterca!

Fudbaleru Rubina iz Kazanja, sa kojim je nedavno obezbijedio titulu prvaka Rusije, prije početka utakmice su uručeni brojni pokloni za "uspomenu i dugo sjećanje".

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković uručili su mu Zlatnu plaketu FSS i DVD sa njegovim utakmicama u nacionalnom timu, pod nazivom "Životni put".

Na scenu je potom stupio kapiten "orlova" Dejan Stanković, koji je Miloševića darivao dresom sa simboličnim brojem 102, koji označava broj utakmica odigranih za reprezentaciju.

Poklone su donijeli i mnogi drugi: teniser Nenad Zimonjić i teniserka Ana Ivanović u ime Skupštine grada, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i čelnici Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević i Rodoljub Petković, te glumac Dragan Bjelogrlić ispred javnih ličnosti Srbije i predstavnika svijeta kulture, kao i glavni i odgovorni urednik lista "Sport" Momčilo Jokić.

Saša Ćurčić uručio je Savi poklon u ime fudbalskih prijatelja, Dragan Ćirić prenio je poklon trenera Ljubiše Tumbakovića, koji već godinama radi u Kini, a listu darodavaca zatvorili su predsjednik FK Partizan Dragan Đurić i prvi čovjek Fudbalskog saveza Bugarske, legendarni golman Borislav Mihajlov.

Na oproštaj Save Miloševića od reprezentacije, u Humsku 1 je došlo malo gledalaca, samo pet-šest hiljada.

Od Porto Alegrea do Beograda

Savo Milošević je rekorder po broju odigranih utakmica u dresu reprezentacije. On je nadmašio dugogodišnji rekord Dragana Džajića od 84 meča u plavoj majici bivše SFR Jugoslavije.

Bivši as Partizana debitovao je za nacionalni tim 1994. godine u Porto Alegreu, na utakmici sa Brazilom, a poslednji nastup upisao je prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Karijeru je počeo u Radniku iz Bijeljine, a punu afirmaciju ostvario je u dresu Partizana, za koji je odigrao 214 utakmica i postigao 183 gola.

Nakon uspješne karijere u granicama Srbije i Crne Gore, Milošević se otisnuo u svijet, najprije u Englesku, gdje je igrao za Aston Vilu, a potom ga je put vodio u Saragosu, Parmu, Espanjol i Osasunu.

Bio je učesnik dva Mundijala - 1998. u Francuskoj i 2006. godine u Njemačkoj. Nastupajući na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji 2000, Milošević je sa pet golova bio najbolji strijelac šampionata.

Sa Partizanom je osvojio titulu prvaka države i nacionalni kup. Dva puta je bio najbolji strijelac prvenstva Jugslavije.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC