• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomiješana osjećanja Radomira Antića

Srbija, trideseta na listi FIFA, demolirala je Bugarsku, koja zauzima 16. mjesto na tabeli koju svakog mjeseca ažurira svjetska "kuća fudbala".

 Pomiješana osjećanja Radomira Antića Izvor: MONDO

Ipak, selektor "orlova" Radomir Antić poslije utakmice je pokazao da su mu osjećanja pomiješana.

Sijao je od sreće na pomen pristupa zadacima od strane igrača, ali mu se nimalo nije dopalo kada se povela priča o malom broju gledalaca i ukupnom ambijentu na tribinama Partizanovog stadiona.

"Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo. Srbija je na fantastičan način ostvarila istorijsku pobjedu, ali sam osjetio kao da se to smatra normalnim, kao da smo pomalo tužni?! Moram da pohvalim profesionalan odnos igrača. Vidi se da rastemo kao grupa, a rezultati pomažu u stvaranju kulta. Ova reprezentacija je definitivno na putu da nam pruži zadovoljstvo", ocijenio je Antić.

Selektor nije zaboravio da pomene centralnu figuru utakmice.

"Zahvalio bih se Savi. Svojim prisustvom pokazao je da se radi o izuzetnom čovjeku. Hvala mu, uvijek je dobrodošao".

Na pitanje da li je igra protiv Bugarske model kojem teži, Antić je odgovorio:

"Svakako da izbor igre pravim u skladu sa sposobnostima pojedinaca. Meni se ovakva igra sviđa, a poslije svih rezultata, sviđa se i naciji".

Opšti utisak je da je znatno veći broj ljudi trebalo da svjedoči sjajnoj predstavi i oproštaju Save Miloševića. Neobično je bilo to što je publika u jednom trenutku skandirala ime selektora.

"Selektor je možda na to i navikao u drugim prilikama. Zahvaljujem onima koji su došli, žao mi je samo što nije bilo više navijača. Ne želim da reprezentacija bude samo moja briga...", razočarano je konstatovao Antić.

Imao je i novinarima šta da zamjeri: "Vjerujem da bi bila drugačija atmosfera da smo izgubili. Sigurno bi bilo više pitanja".

Zatim se prvi stručnjak reprezentacije Srbije vratio na vedrije teme i podsjetio da bi u centru pažnje trebalo da budu oni koji su razgalili ljubitelje fudbala u zemlji.

"Teško da se na bilo kojem terenu na svijetu može vidjeti ovo što je ovdje radio Lane Jovanović. Pohvale zaslužuju i Krasić, Stanković, Vidić. Ne smije se zaboraviti ni Rukavina, koji je spasio dva gola, jer je postupio onako kako smo se dogovorili. Pored rezultata 6:1 bilo je tu još dobrih stvari. To je realnost. Malo mi je krivo".

Poslednju utakmicu u 2008. godini najbolji srpski tim odigraće sa Poljskom, i to 14. decembra u Turskoj, a kako je sam Antić rekao, na tom meču će priliku dobiti uglavnom igrači iz domaćeg prvenstva.

"Pojedinci iz ovog sastava su izrazili želju da tada igraju, što samo potvrđuje koliko nam je dobra atmosfera", zaključio je Radomir Antić.

(R. Jakšić – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC