• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Utakmica - karijera u malom

"Nisam imao potrebnu koncentraciju. U poslednjih pet dana mi glava leti na sve strane", rekao je Savo Milošević poslije oproštaja od reprezentacije.

 Milošević: Utakmica - karijera u malom Izvor: MONDO

U neočekivano ubjedljivom trijumfu Srbije nad Bugarskom (6:1) bilo je mnogo simbolike.

Savo Milošević, rekorder po broju igara za reprezentaciju, oprostio se od najdražeg dresa. Na teren su istrčala dvojica debitanata, Mrđa i Đurić, po izlasku Dejana Stankovića prvi put u karijeri traku je ponio Danko Lazović. Nenad Milijaš je postigao prvi gol za Srbiju...

Milošević je upisao 102. nastup za reprezentaciju, postigao dva gola i stigao do "kote 37", na kojoj je i Milan Galić. Da je realizovao dva penala i u ovoj kategoriji bi bio rekorder, ali je sa 38 pogodaka i dalje prvi Stjepan Bobek.

"Sada je glupo pričati u stilu 'šta bi bilo kad bi bilo'. Nisam imao za cilj da promašim penale, ali nisam imao potrebnu koncentraciju. U poslednjih pet dana mi glava leti na sve strane. Ova utakmica oslikava cijelu moju karijeru - od sjaja do bijede", rekao je Milošević poslije meča.

Poslije 35 minuta provedenih na terenu sa ekipom, iskusni napadač je mogao da stekne utisak o snazi reprezentacije Srbije.

"Imamo sjajnu ekipu, odličan pristup. Uvijek sam bio iskren i govorio sve što mi je na srcu, ali ovog puta neću govoriti o krajnjim dometima ovog tima, ostaviću to za sebe", završio je Savo Milošević poslednju reprezentativnu obavezu razgovorom sa novinarima.

Posebno dirljiv je bio zagrljaj dvojice kapitena. Dejan Stanković je pokazao kakvo mišljenje ima o Miloševiću, kada je ovaj napuštao teren.

"Drago mi je da se na ovaj način oprostio od reprezentacije. Oduvijek smo imali odličan odnos i želio bih da ostane u srpskom fudbalu. Vidio sam koliko mu je bilo teško kada je promašivao penale, a samo veliki igrači poslije toga mogu da se vrate", pričao je Stanković o starijem kolegi.

Utakmicu je samo kratko prokomentarisao: "Bilo je fenomenalno, sve se vidjelo na terenu. Odličan pristup je rezultirao ovako ubjedljivom pobjedom".

Najbolji među najboljima, strijelac dva gola, Milan Jovanović, rekao je da mu je "potrebno vrijeme da sabere utiske".

"Očekivao sam više od Bugara. Ne pamtim da je naša reprezentacija nekome dala šest golova, čini mi se da nije od one sjajne generacije koja je 'rasturila' Mađare. Nadam se da možemo da ponovimo uspjehe te ekipe. Posebno mi je drago što sam asistirao za gol Savi Miloševiću i što sam bio dio oproštaja tako velikog fudbalera".

U blijedoj ekipi Bugarske jedini je zapažen bio nekadašnji igrač Crvene zvezde, Blagoj Georgijev. Neodbranjivo izvedenim slobodnim udarcem postigao je jedini gol za svoj tim.

"Sramota, katastrofa. Ne pamtim kada smo primili šest golova. I u svlačionici smo pričali o tome koliko je Srbija jaka. Izgleda da sam ih malo razbjesnio golom, pa su nas dotukli", uspio je da se našali Georgijev.

(R. Jakšić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC