• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda BiH za Ćirin jubilej!

Reprezentacija BiH poklonila je Miroslavu Blaževiću pobjedu nad Slovenijom (4:3) u njegovom jubilarnom 100. selektorskom meču u karijeri!

 Pobjeda BiH za Ćirin jubilej! Izvor: MONDO

Nakon vođenja selekcija Švajcarske, Hrvatske i Irana, Ćirin jubilej upotpunila je velika pobjeda reprezentacije BiH, koja je u Mariboru nastupila znatno oslabljena.

Golove za BiH postigli su Vedad Ibišević u drugom i 63, Zvjezdan Misimović u 13 i Edin Džeko u 53. minutu, dok su strijelci za domaće bili Robert Koren u 27 i Milivoje Novaković u 64. i 75. minutu.

Ćirini "lavovi" su od samog početka nametnuli snažan ritam i poslije 13 minuta stekli visoku prednost od 2:0.

Prvi gol pao je iz klasično "engleske" akcije… Zadnja linija odbrane ispucala je loptu pred šesnaesterac Slovenaca, Džeko je bio najviši u skoku, spustio loptu ka natrčalom Ibiševiću, koji je plasirao ispod slovenačkog golmana Samira Handanovića - 1:0.

Nošeni gromoglasnim navijanjem barem polovine od 13 hiljada gledalaca na "Ljudskom vrtu", selekcija BiH je udvostručila prednost desetak minuta kasnije iz penala. Napadač Hofenhajma Ibišević primorao je Mojeca da igra rukom u kaznenom prostoru, nakog čega je finski sudija Peter Kari pokazao na jedanaesterac. Zvjezdan Misimović sa "kreča" rutinski je pogodio - 2:0.

Četa Matjaža Keka uspjela je da smanji u 27. minutu preko Korena, koji je poslije karambola u zadnoj liniji BiH, sa 15 metara iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao Brašnićevog gola.

U poslednjem minutu prvog dijela, penal je dosuđen za domaće poslije pomalo naivnog prekršaja debitanta Nikole Mikelinija nad Dedićem, ali je Slovenac bosanskih korijena Mirnes Šišić šutirao pored lijeve stative. Malo sreće za BiH!

Nakon poluvremena, Ćirini "lavovi" su ponovo preuzeli inicijativu koja je krunisana sa dva gola (Džeko i Ibišević) u mreži Slovenije i tada se činilo da je utakmica odlučena.

Međutim, već u sledećoj akciji Slovenaca, Mikelini, debitant iz tuzlanske Slobode, ponovo je skrivio penal, a Novaković nije propustio da nagovijesti preokret - 4:2, da bi u 75. minutu utakmice, isti igrač postigao svoj drugi gol.
Domaći su pokušavali da izjednače, ali se preokret ipak nije dogodio, ponajviše zahvaljujući Miranu Burgiću, koji je sa pet, šest metara u 90. minutu glavom šutirao malo iznad prečke.

Slovenija od svoje samostalnosti nikad nije pobijedila nijednu ekipu sa prostora bivše Jugoslavije, a protiv BiH ima maksimalno negativan učinak - tri poraza iz tri utakmice.

SLOVENIJA: S. Handanović /od 50. J. Handanović/, Brečko /od 80. Ilić/, Komac, Cesar, Morec, Šišić /od 46 Birsa/, Koren /od 50. Radosavljević/, Novakovič, Jokić, Dedič /od 54. Burgić/, Kirm /od 73. Mejač/. Selektor: Matjaž Kek.

BOSNA I HERCEGOVINA: Brašnić, Berberović /od 78. Zec/, Mikelini /od 69. Šaraba/, Mravac, Damjanović, Salihović /od 70. Muslimović/, Muratović, Ibričić, Misimović, Ibišević, Džeko /od 87. Bartolović/. Selektor: Miroslav Ćiro Blažević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC