• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajković: Sudija, gdje si, što se kriješ?!

Jedan od najtalentovanijih defanzivaca evropskog fudbala, može da odahne...

 Rajković: Sudija, gdje si, što se kriješ?! Izvor: MONDO

Apelaciona komisija FIFA ublažila je, ali ne i ukinula kaznu Slobodanu Rajkoviću, po kojoj mu je prvobitno zabranjeno da igra utakmice godinu dana.

Poslije žalbe na kojoj su zajedno radili advokati FSS, Tventea i Čelsija, FIFA je kaznu svela na nastupe u nacionalnom dresu, tako da će Rajković narednu utakmicu za "orliće", odnosno "orlove" odigrati tek poslije 3. septembra 2009. godine. Ipak, do tada će moći da nastupa za Tvente, gdje se nalazi na pozajmici kao igrač velikog Čelsija.

Rajković je kaznu dobio zbog navodnog pljuvanja sudije Abdulaha Al Hilalija iz Omana nakon utakmice poslednjeg kola grupne faze takmičenja na Olimpijskim igrama u Pekingu, protiv Argentine.

U razgovoru za "Sport", Rajković o svemu i dalje govori sa velikom dozom gorčine.

"Kažnjen sam za ono što nisam učinio. Ne mogu da se pomirim. I dalje sam ljut, bez obzira na činjenicu što mi je pružena prilika da nosim dres Tventea", kaže Rajković, koji je rođen 3. februara 1989. godine.

"Neshvatljivo je da ispaštam zbog nečega u čemu nisam učestvovao ili da odgovaram za nekoga?! Ma, uvjeren sam da to niko iz mog reprezentativnog okruženja nije uradio, da jeste, sigurno bi našao snagu da javno kaže kako je riječ o zamjeni ličnosti, čime bi sebe doveo pred sud, a mene oslobodio procesa. Ipak se mi dugo poznajemo, njegujemo veliko, iskreno prijateljstvo, zato i odbacujem mogućnost da je bilo ko iz našeg tabora pljunuo prema djeliocu pravde, pardon nepravde, na utakmici sa Argentinom", dodaje Rajković, koji je kao šesnaestogodišnjak iz OFK Beograda potpisao ugovor sa Čelsijem vrijedan 5,2 miliona evra i na taj način postao najskuplji fudbaler svijeta tog uzrasta.

"Uostalom, gdje je taj sudija bio sve ovo vrijeme, zašto nije došao da se pogledamo u lice, zašto se krio iza telefona, zašto? Poslije svega nameće se logičan zaključak: očito da je prijavom mog imena htio da baci u sjenku sve greške tokom duela nas i Argentinaca, u tome je uspio, sram ga bilo!"

Rajković, ukoliko njegov tim advokata ne bude postigao još uspjeha u ovom sporu, neće moći da igra za mladu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu juna 2009. godine u Švedskoj.

"Između ostalog i to je ono što me boli. Potrebni su mi mečevi u reprezentaciji da bih igrao Engleskoj. Ništa mi ne preostaje nego da sudbinu i dalje vezujem za pozajmice, to mi je, što mi je, ali vratiću se u London jednog dana... Godine su uz mene, imam pravo da budem optimista", poručuje Rajković, koji je prezadovoljan kako su se ljudi iz Tventea odnosili prema njemu dok je suspenzija važila i za nastupe u klubu.

"Uložili su trud da bi se došlo do pravde pred FIFA. To moram i te kako da poštujem. Koliko su bili fer, govori i stanje na mom bankovnom računu. Redovno sam isplaćivan, a bio sam igrač od kojeg nisu imali nikakve koristi", svjestan je Rajković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC