• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladenović: Gdje su moje pare!?

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Dejan Mladenović još pokušava da naplati od bivšeg kluba novac koji mu pripada od njegovog transferqa u Inčon.

 Mladenović: Gdje su moje pare!? Izvor: MONDO

Dragan Mladenović pokušao je da naplati dug od bivšeg kluba, želio je i da oprosti dio, ali je na kraju pravdu morao da potraži na redovnom sudu.

Iako je dobio spor sa crveno-bijelima, Mladenović još nije uspio da naplati dio novca koji mu pripada od njegovog transfera u Inčon.

"Kada sam odlazio drugi put iz Crvene zvezde, u ljeto 2006. godine, potpisao sam ugovor, koji su aminovali tadašnji predsjednik Dragan Stojković i generalni sekretar Nebojša Laković. Po slovu ugovora sve je jasno, tamo piše da prilikom narednog transfera meni pripada 20 odsto. Fudbalski savez je takođe bio upoznat sa slučajem, bez njih taj ugovor ne bi ni mogao da bude važeći", kaže Mladenović u "ispovijesti" za Sport.

"Pare od transfera u Inčon su na račun Crvene zvezde legle još u avgustu 2006. godine. Od tada, do današnjeg dana, nisam vidio ni evro od novca, koji mi po slovu ugovora pripada. Ne bih da pričam o cifri, međutim, moram da napomenem da je riječ o sumi, koja nije mala, ipak imam porodicu, moram da vodim računa o njoj".

Mladenović je prvo pokušao da se dogovori sa, tadašnjom, upravom kluba u kojem je dostigao igračku zrelost i sa kojim je osvojio mnogo trofeja.

"Imao sam strpljenja, možda i više nego što treba. Krenuo sam na Marakanu kod tadašnjeg generalnog sekretara Zorana Damjanovića sa namjerom da pronađemo rješenje, koje bi odgovaralo i Zvezdi i meni. Planirao sam da oprostim dio duga, da im omogućim da me isplate na rate, ali tada je uslijedio novi šok. Damjanović mi je doslovno rekao da ga ne zanima moja priča, da to rješavam kako znam".

Njemu očigledno nije ostalo ništa drugo nego da "to riješi" na sudu.

"Postupak je pokrenut prije skoro dve godine. Poslije nekoliko ročišta donesena je jedina razumna odluka, da je Crvena zvezda dužna da mi isplati zaostala dugovanja, uz kamate. Međutim, ni tu nije kraj mojim mukama".

Presuda ne znači i isplata, bar ne u ovoj zemlji.

"Nevjerovatno je da se i sa važećom sudskom presudom ništa ne mijenja. Nedavno sam otišao na stadion sa namjerom da porazgovaram sa aktuelnim generalnim sekretarom Sašom Kozićem. Nije našao za shodno da me primi ni pet minuta, valjda je toliko zauzet. Ne poznajem čovjeka, niti me zanima, ali boli činjenica da niko sa Marakane nema nameru da me okrene i raspita se kako problem može da se riješi".

Crvenu zvezdu nije zadesila ista kazna, koja je izrečena Čukaričkom zbog "Slučaja Poledica". Brđani su jesenas bili suspendovani na jednom prvenstvenom meču, jer i dalje nisu isplatili dug nekadašnjem igraču Mirku Poledici.

"Dva kola prije kraja jeseni sam obavijestio FSS da sam dobio sudski spor, što sam i dokumentovao. Rekli su mi da moraju još nešto da provjere. Ne znam šta tu ima više da se provjerava. Savez bi morao da štiti igrače i klubove po istim aršinima. Kada je neko kriv, onda to mora da plati. Koliko je Zvezda kriva u ovom slučaju, toliko je i FSS", rezonuje Mladenović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC