• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Obradovića ruskih 6.000.000 evra

Kako se bliži 12. januar i početak prelaznog roka u srpskom fudbalu, sve je više spekulacija, a stigle su i pozamašne ponude iz Rusije

 Za Obradovića ruskih 6.000.000 evra Izvor: MONDO

Uprava FK Partizan potražila je "alternativan izvor prihoda" u slučaju da ove zime ne bude realizovan transfer Zorana Tošića i Adema Ljajića u Mančester junajted i po svemu sudeći - dobila ga je.

Moskovski CSKA bio je konkretan kada je transfer Ivana Obradovića u pitanju: 6.000.000 evra!

Malo koji fudbaler sa ovih prostora može da dostigne tu cijenu u ovom trenutku, a očigledno da recesija još nije poprimila svoj pun oblik u Rusiji, gdje klubovi i dalje lagodno troše novac na pojačanja.

To potvrđuje i, doduše nezvanična, ponuda Rubina iz Kazanja za Lamina Dijaru u iznosu od 3.200.000 evra, ali je njegov menadžer Zoran Stojadinović poručio da će "džentlmenski dogovor sa Partizanom da Senegalac ostane do ljeta u Humskoj biti ispoštovan".

Što se tiče Obradovića, ni on ne bi menjao sredinu pre juna i o tome je otvoreno pričao beogradskim medijima. Kaže da želi da "završi započet posao u Partizanu i da se nada da će CSKA biti zainteresovan i na leto".

Manje izgleda da ljeto u Partizanu dočeka ima Đorđe Lazić, koji je uveliko u pregovorima sa Metalurgom, a pregovori nezvanično teku u dobrom smjeru.

Izvjesno je da će se u timu Slaviše Jokanovića naći 27-godišnji igrač sredine terena Mogrena, Nikola Vujović, kao i Nemanja Tomić i Brazilac Aleks Dos Santon, takođe vezisti, koji će biti prekomandovani iz Teleoptika.

S druge strane, Vojvodinu će vjerovatno napustiti štoper Miodrag Stošić, koji će se pridružiti Ivanu Đurđeviću u Lehu, jesenjem prvaku Poljske i učesniku šesnaestine finala Kupa UEFA.

Od ranije je poznato da su u Humskoj zainteresovani za napadača Rada Branu Ilića, ali je vlasnik tima sa Banjice Ranko Stojić poručio da će od Ivana Tomića tražiti Nenada Marinkovića i Nenada Brnovića.

Sličnu namjeru Stojić ima kada je eventualni transfer defanzivca Rada Nemanje Pejčinovića u pitanju, ali u pravcu Crvene zvezde.

Kaže da, ako hoće Pejčinovića, Rad želi Dejana Jakovića i Marka Blažića.

I ne samo njih četvoricu, već Stojić namjerava da se uključi u trku sa Vojvodinom oko kupovine napadača OFK Beograda Andrije Kaluđerovića.

Omurau slijeće u subotu uveče?

U Crvenoj zvezdi nisu srećni zbog visine obeštećenja koju Stojić traži za Pejčinovića, a za mogućnosti kojima raspolaže Ilija ivić skup je i Miloš Marić. Vezista Genta mogao bi lako da pređe u Lans.

Darko Lazović, srednjoškolac čačanskog Borca, nalazi se na prekretnici. Razgovori sa Crvenom zvezdom, koji su aktuelni od ljetos, odmakli su, a njega u Borcu savjetuju da ne žuri i da prvo završi školu u Čačku, a tek potom napusti Stadion kraj Morave.

U subotu uveče na Aerodrom Nikola Tesla trebalo bi da sleti Abubakar Omurau, Kamerunac, kojeg su u Kini snimili Milan Živadinović, Slobodan Santrač i Ljubiša Tumbaković. Sva trojica slažu se da je Omurau (22) odličan fudbaler, a slične preporuke stigle su i za napadača Fereiru Rosa.

On je stariji, ima 29 godina, ali se golovima dokazao u brazilskom i portugalskom prvenstvu.

Đorđe Tutorić mogao bi ponovo da postane fudbaler Crvene zvezde. On, poslije ljetošnjeg transfera u Koadželi i brzog raskida ugovora sa Turcima, već mesecima trenira na Marakani i kada bude otišao Ibrahim Gaj (izvjesno je), Tutorić će dobiti mjesto u odbrani.

Nekolicina starijih igrača Vojvodine dobila je zeleno svjetlo da potraži inostrani angažman, a prvi koji bi mogao preko je Vlatko Grozdanovski i to u Dnjepar.

U suprotnom smjeru, ka Novom Sadu idu dvojica Brazilaca Džeferson i Gilvan, koji će se pokazati na probi i ukoliko zadovolje Ljupka Petrovića, potpisaće ugovore.

Petrović je do skoro radio u Hrvatskoj i ne isključuje mogućnost da dovede nekog mladog igrača iz komšiluka, ali je ipak izvesniji dolazak Nigerijca Usima Ndokua, koji igra za Olimpik iz Bakua.

Iz OFK Beograda otišao je Novak Martinović, a raskid ugovora očekuje i Ajzedina Nuhija, Ivana Ćirku i Vladimira Volkova. U petak je predstavljen Vidak Bratić, koji će pojačati odbranu tima, a sportski direktor Mitar Mrkela najavljuje još jednog fudbalera u odbrani.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC