• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Seltiku "Old firm" derbi na Ajbroksu

Fudbaleri Seltika napravili su veliki korak ka šampionskoj tituli savladavši u subotu najvećeg rivala Rendžerse 1:0 i to na njihovom Ajbroksu.

 Seltiku "Old firm" derbi na Ajbroksu Izvor: MONDO

Popularni "katolici" u 290. „Old Firm“ derbiju uspjeli su da pogotkom Mekdonalda u drugom poluvremenu savladaju "policajce" i odlijepe se na sedam bodova prednosti nakon 20. odigranih kola.

Posljednji put Seltik je slavio u božićnom okršaju sa Rendžersima davne 1985. godine, a Ajbroks je posljednje tri godine bio neosvojiva tvrđava za ekipu Gordana Strahana, ali tim iz istočnog dijela Glazgova pokazao je zube u najvažnijem trenutku.

Jedan gol u mreži Alana Mekgregora bio je dovoljan za prvi poraz Rendžersa na Ajbroksu u 2008. godini koji bi ga mogao koštati šampionske titule.

Rendžers je u reltivno mirnom prvom poluvremenu imao bolje prilike, ali Bojd i Dejvis nisu bili na visini zadatka u odsudnim trenucima.
Prvi je ipak zatresao mrežu, ali nakon što je u skoku faulirao golmana gostiju Boruca, pa je njegov pogodak opravdano poništen.

Jedan od najvećih derbija na svijetu riješen je u drugom poluvremenu, a čovjek odluke bio je Skot Mekdonald koji je pogodio na isteku jednog sata igre.

Vezista Seltika odlično je prsima primio dodavanje Samarasa, a zatim se okrenuo i sjajnim volejom matirao Mekgregora za slavlje gostujućih navijača.

Rendžersi nisu uspjeli da se oporave do kraja, a nije im ni pomogao ni džoker Načo Novo koga je Valter Smit gurnuo u vatru u posljednjih petnaest minuta.

Odbrana Seltika uspješno je sprečavala pokušaje Bojda i Nova, a gosti su pet minuta prije kraja čak mogli i do ubjedljivije pobjede. Bivši reprezentativac BiH Saša Papac nakon jednog slobodnog udarca zaboravio je na Samarasa na drugoj stativi, ali je Grk umjesto mreže pogodio Mekregora.

Seltiku je ovo bila 95. pobjeda protiv Rendžersa u njihovom 290. ligaškom okršaju. „policajci“ su slavili 113 puta, 82 duela završena su bez pobjednika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC