• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paradoksi u kalendaru Partizana

Fudbalski klub Partizan objavio je kalendar za 2009. godinu koji već na prvi pogled "vrvi" od paradoksa.

 Paradoksi u kalendaru Partizana Izvor: MONDO

Autor kalendara imao je (najbolju) namjeru da predstavi sve igrače koji su nosili crno-bijeli dres u jesenjoj polusezoni, ali je na njihov račun zapostavio stručni štab na čelu sa Slavišom Jokanovićem. A valjda su i ti ljudi imali nekakvih zasluga?

Jokanović i njegovi saradnici svedeni su na jednu, skromnu fotografiju, doduše na prvoj strani kalendara, dok se od februara do decembra "šire" mnogi fudbaleri koji su dali mali ili nikakav doprinos uspjesima u 2008. Neki od njih već su raskrstili sa Partizanom - ili Partizan sa njima - a za neke je pitanje dana kada će napustiti Humsku 1.

Upadaju u oči imena i fotografije fudbalera sa kojima je ugovor već raskinut ili će uskoro biti prodati - Tunižanin Kamel Zajem, Aleksis Ngambi, napadači Milan Perić, Darko Maletić, Nenad Marinković, Dragan Čadikovski...

Mjesto u kalendaru dobili su i Nenad Brnović, koji je poslije dvogodišnje pauze igrao na samo dva prijateljska meča i vjerovatno će otići na pozajmicu, Veljko Paunović koji je objavio da završava karijeru, Đorđe Lazić koji je interesantan Ukrajincima, kao i Brazilac Žuka, za koga se takođe "šuška" da će otići iz Humske.

Tu su, naravno, i repezentativci Zoran Tošić, koji još pregovara sa Mančester junajtedom i Ivan Obradović, za koga navodno CSKA nudi šest miliona evra

Vjerujemo da je Partizan želeo da se i na ovaj način zahvali igračima koji su učestvovali u osvajanju "duple krune" prošle sezone, a i za pretpostaviti je da je ideja onih koji su učestvovali u kreiranju kalendara bila da navijačima ostave uspomenu na pojedine fudbalere (kojih bi se inače rijetko sjetili).

Interesantno je da ni navijači Partizana - Grobari - nisu dobili "svoj" mjesec u kalendaru, osim što je na jednoj strani prikazan stadion kluba i to slikan sa jedne od zgrada iza južne tribine(!). Dakle, bez krupnog plana koreografije navijača, a bilo ih je i protekle i ove sezone.

Istini za volju, treba istaći da je kalendar sa tehničke strane urađen vrhunski, a i da je tražen na više kontinenata.

Kalendar za 2009. je dostupan u oficijelnim prodavnicama FK Partizan (B2 format - cena 490 dinara), a od ove godine i na 10.000 prodajnih mjesta “Štampe”, širom Srbije i regiona (B3 format - cijena 350 dinara).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC