• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Liverpul na plus tri!

Fudbaleri Liverpula bukvalno su shvatili običaj bacanja "petardi" pred doček Nove godine, dok je Čelsi kiksnuo kod komšija iz Fulama (2:2)!

 PREMIJER: Liverpul na plus tri! Izvor: MONDO

Ekipa Rafaela Beniteza dočekaće 2009. godinu sa tri boda prednosti ispred Čelsija, koji je remizirao u komšijskom duelu u ulici Fulam Roud (2:2). Domaći sa "Krejven Kotidža" vodili su na poluvremenu golom Klintona Dempsija, Čelsi je uspio da preokrene pogocima Frenka Lamparda, da bi u 90. minutu, američki reprezentativac Dempsi spasio bod svom timu ili što je važnije - otkinuo dva ekipi sa Stemford Bridža.

Gosti su imali pobjedu u džepu, ali je u samom finišu, poslije kornera, Dempsi drugi put zakucao loptu u mrežu Petera Čeha i razočarao sve navijače "plavaca".

Vlasnik "svraka" iz Njukasla odustao je u nedelju od namjere da proda klub, jer nije pronašao adekvatnog kupca. Poslije meča 20. kola Premijer lige i "petarde" od gostiju sa Enfilda i ne čudi zašto...

Najzaslužniji za veliko slavlje gostiju bio je kapiten Stiven Džerard, dvostruki strijelac i najbolji igrač utakmice uz, vjerovali ili ne, golmana Njukasla.

Da na golu "svraka" nije bilo Šeja Givena, koji je čudesno odbranio pet, šest čistih "zicera", Liverpulov trijumf mogao je da bude i ubjedljiviji.

Given je prvi put kapitulirao u 31. minutu, poslije filigranske akcije, koju su po desnoj strani započeli Džejmi Karager i Havijer Maskerano. Potom je Josi Benajun pronašao Stivena Džerarda, a kapiten rutinski pogodio sa desetak metara.

Samo pet minuta kasnije, poslije kornera, bivši kapiten Sami Hipija je u svom stilu glavom pogodio za 2:0. Doduše moguće je da Finac napravio prekršaj u šesnaestercu nad Fabriciom Koloćinijem, ali sudija Mark Helsi je pokazao na centar.

Ekipa Džoa Kinijara vratila se u meč u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Iz kornera je "zavrnuo" Demijen Daf, a na prvoj stativi se "poklonio" Edgar.

I kad se u nastavku susreta očekivao žestoki presing crno-bijelih, uslijedila je rekontra kluba sa Enfilda. Given je još tri puta vadio loptu iz mreže.

Prvo je Holanđanin Rajan Babel povisio prednost u 50. minutu, da bi poslije sjajne solo-akcije, Džerard svojim drugim pogotkom, devetim u sezoni, doživio ovacije, čak i od pristalica domaćina. To je bio signal španskom menadžeru da ga u 70. minutu izvede iz igre. Ćabi Alonso je šest minuta kasnije iz jedanaesterca stavio tačku na poslednji meč dva tima u 2008. godini.

Preokret je viđen na Apton Parku, gdje je Vest Hem pobijedio Stouk (2:1), a lagani trijumf Evertona nad Sanderlendom (3:0) režirao je dvostruki strijelac Mikael Arteta.

Do bodova su mnogo teže stigli fudbaleri Arsenala protiv Portsmuta (1:0), na čijoj je klupi sjedio legenda londonskog tima Toni Adams, dok je Vest Bromvič Albion u finišu stigao do važne pobjede nad Totenhemom (2:0).

Mark Hjuz bio je u nedjelju vrlo blizu izlaznih vrata Mančester sitija pošto je njegov tim gubio sa dva gola razlike u Blekburnu ali ga je spasio Brazilac Robinjo pogotkom u četvrtom minutu sudijske nadoknade, za konačnih 2:2.

Beni Mekarti pogodio je za vođstvo domaćih u samom finišu prvog dijela, a Roberts povisio šest minuta prije kraja i izgledalo je kao da će fudbaleri Blekburna zapečatiti sudbinu svog bivšeg trenera.

Ipak, ispostavilo se da je Hjuz napravio vrlo dobar potez kada je u 71. minutu uveo Staridža.
Mladi napadač u 88. minuti odličnim volejom smanjio je na 2:1, a onda u četvrtom minutu sudijske nadoknade Brazilac Robinjo je na Staridževu asistenciju pospremio loptu iza leđa Pola Robinsona za izjednačenje na Ivud parku.


REZULTATI 20. KOLA:

Njukasl - Liverpul 1:5
/Edgar 45+1 - Džerard 31, 66, Hipija 36, Babel 50, Alonso 76/

Arsenal – Portsmut 1:0 (0:0)
/Galas 81/
Bolton – Vigan 0:1 (0:1)
/Zaki pen 44/
Everton – Sanderlend 3:0
/Arteta 10, 27, Gosling 83/
Fulam – Čelsi 2:2 (1:0)
/Dempsi 10, 90 – Lampard 50, 73/
VBA – Totenhem 2:0
/Bednar 83, Biti 90/
Vest Hem - Stouk Siti 2:1
/Kol 51, Tristan 87 – Faje 5/
Blekburn - Mančester siti 2:2 (1:0)
/Mekarti 45, Roberts 84 - Staridž 88, Robinjo 90+4/


U ponedeljak:

Mančester junajted - Midlsbro (21.00)

U utorak
Hal – Aston Vila

TABELA: Liverpul 45, Čelsi 42, Mančester junajted (-2) 35, Aston Vila (-1) 35, Arsenal 35, Everton 35, Vigan 28, Hal (-1) 27, Fulam (-1) 27, Vest Hem 25, Bolton 23, Portsmut 23, Njukasl 22, Sanderlend 22, Mančester siti 22, Totenhem 20, Midlsbro (-1) 20, Stouk 20, Blekburn 18, VBA 18.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC