• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivić o transferima, predsjedniku FSS

Pretpraznično raspoloženje i tradicionalna trka za kupovinom osjeća se i u Fudbalskom klubu Crvena zvezda, gdje se priprema "novogodišnji šoping".

 Ivić o transferima, predsjedniku FSS Izvor: MONDO

Da li će biti bolji od ljetošnjeg vidjeće se na proljeće.

Sportski direktor Crvene zvezde Ilija Ivić održao je u ponedeljak (poslednju) ovogodišnju konferenciju za novinare, na kojoj baš i nije otkrio mnogo novih stvari, niti iznio da li je napravljen neki konkretan dogovor o transferima, a osvrnuo se i na prijedlog predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića da se ograniči broj stranaca u domaćim klubovima kako bi mlađi igrači dobili više prostora.

Vranješ, Ivan Gvozdenović, Brazilci Džeferson i Fereira, Kamerunac Oumaru...Sa svim tim igračima Crvena zvezda pregovora i dogovara angažman, ali Ivić nije mogao da kaže da li je ijedan od tih potencijalnih igrača već član crveno-bijele porodice.

"Ne postoji nijedan igrač za koga smo sigurni da će potpisati prvog dana prelaznog roka", izjavio je Ivić, ostavivši novinare u nedoumici.

"Prevedeno" na srpski jezik: kad bude i ako bude - biće.

Sportski direktor Crvene zvezde potvrdio je da su u toku pregovori sa zvezdom reprezentacije Južne Afrike Bernardom Parkerom, ali da to baš neće ići tako glatko. Naime, Ivić kaže da njegov sadašnji klub "ima neke druge ambicije, ali da je dobro što Parker želi da dođe u Crvenu zvezdu".

Logično pitanje je bilo: a što on želi da dođe baš u Zvezdu od "mora" drugih timova? Ivić je odgovorio da je "Zvezda poznata svuda u svijetu" i da "Parker zna da će ovde da napreduje i da potom ode u neki drugi, veliki klub".

"Nadamo se da će njegova želja (da dođe u Zvezdu) biti presudna", dodao je Ivić.

Osim na inostranom tržištu, Zvezda traži igrače i na srpskom. Ivić je potvrdio da je Nemanja Pejčinović iz Rada interesantan crveno-belima i da su pregovori u toku. Što se tiče Đorđa Tutorića, koji se vratio iz Turske, vrlo je moguće da će ponovo obući Zvezdin dres, mada Ivić to ne kaže konkretno. "Tutorić je dokazao da može da odigra kvalitetno u Crvenoj zvezdi i on može da pomogne".

Segundo Kastiljo, Zvezdin igrač na pozajmici u Evertonu (ovo paradoksalno zvuči, zar ne?), nedavno je izjavio da bi voleo da ostane u klubu iz Liverpula. Novinari su pitali Ivića šta će se desiti ako Everton ne otkupi njegov ugovor, a sportski direktor Zvezde je odgovorio na svoj način: "To je hipotetičko pitanje. Everton može da da odgovor u januaru ili u maju...".

Povom prijedloga predsjednika FSS Tomislava Karadžića da se razmisli o ograničenju broja stranaca u klubovima, Ivić je ponovio da se Zvezda sa tim ne slaže, ali se iz njegove izjave može zaključiti i da ima dosta dodirnih tačaka sa takvim stavom čelnika FSS.

"Zvezda neće podržati ograničenje broja stranaca, jer se pokazalo da oni mogu dosta da pomognu. Idealno je da postoji pomiješan tim - kvalitetni stranci i kvalitetni domaći igrači", rekao je Ivić i naglasio da je problem u tome što fudbaleri u Srbiji sa 17 godina dobijaju ambicioznog menadžera koji im predstavljaju rarnorazne stvari.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC