• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Partizana: Jokan ostaje, dominiraj!

Predsjednik Partizana poručio da Slaviša Jokanović ostaje trener prvog tima, a navijačima obećao nove titule. "Pokušaćemo da budemo dominantni!".

 Predsjednik Partizana: Jokan ostaje, dominiraj! Izvor: MONDO

Najvatreniji navijači Partizana tokom većeg dijela jesenje sezone skandirali su igračima: "Dominiraj!", a poslednjih dana 2008. godine predsjednik kluba Dragan Đurić im je uzvratio: "Dominiraćemo!".

U intervjuu za klupski sajt Đurić je rekao da će Slaviša Jokanović "ostati trener" prvog tima i u prolećnoj sezoni, jer je "opravdao povjerenje" uprave.

"I pored nekih pokušaja da nam se to pitanje nametne kao 'goruće', biću vrlo eksplicitan - Jokanović ostaje i dalje trener Partizana", rekao je Đurić.

On je navijačima Partizana poručio da ne brinu, uz obećanje da će klub iz Humske "pokušati da u narednih 5 godina budu dominantni u srpskom fudbalu i da osvajaju titule".

"Uostalom, zbog toga sam i pristao da vodim klub koji volim najviše na svetu, jer smatram da je to zadatak koji možemo i moramo da ostvarimo, a onda ćemo predati klub u ruke nekim novim generacijama da nastave sa novim uspjesima", rekao je Đurić.

On je ocijenio da je protekla godina "najbolja Partizanova sezona u poslednjih 14 godina, kada je i osvojena poslednja dupla kruna".

"Pored toga i u Evropi smo imali zapaženu ulogu, Liga šampiona nam je bila na dohvat ruke, ali spletom okolnosti koje su bile van naših moći u tome nismo uspjeli. Nakon toga, pobjedom nad Temišvarom ušli smo i u Ligu UEFA, gde smo i pored svih teškoća koje su nas pratile (suđenje, kartoni, povrede), odigrali ravnopravno sa skoro svim protivnicima u grupi, koja, ruku na srce, nije bila nimalo laka. Time smo pokazali da je Partizanu mjesto u Evropi, i to ne samo kao epizodisti, već i u kontinuitetu, što je i naš cilj koji želimo da ostvarimo narednih godina", rekao je Đurić.

Predsjednik Partizana je istakao da je klub finansijski stabilan, da redovno izmiruje sva potraživanja, a izrazio je uverenje i da svjetska ekonomska kriza neće izazvati velike potrese u Humskoj.

"Pred nama je ipak godina iskušenja, zbog nadolazeće globalne ekonomske krize, ali mislim da Partizan neće osetiti posljedice te krize u tolikoj mjeri kao što će se to odraziti na ostale privredne subjekte u Srbiji. Mi smo se potrudili i mislim da smo preduzeli sve što je potrebno da naš klub bude stabilan u narednih par godina. Vrlo brzo ćemo rešiti i pitanje sponzora (u narednih 10-ak dana), imaćemo i priliv od prodaje igrača, što će nam omogućiti da najmanje u sledeće tri godine ne moramo više da prodajemo igrače (ne više od jednog godišnje), što će umnogome ojačati naše pozicije i takmičarske ambicije", rekao je Đurić.

Srpske sportske klubove očekuje u bliskoj budućnosti očekuje i donošenje zakona o sportu a samim tim i privatizaciju. Đurić je rekao da reba biti oprezan i da treba konsultovati iskustvo velikih evropskih klubova.

"Lično, ja sam za privatizaciju, ali ne treba žuriti i lomiti preko kolena. Treba sve staviti na vagu i dobro proceniti šta je tu najbolje za Partizan", rekao je Đurić.

Svima koji Partizan doživljavaju kao svoju porodicu, Đurić je poželio da se "raduju kao i protekle godine".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC