• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA se nasmijala na Realov zahtjev

Nema "i" , samo "ili". Čelnicima UEFA ne pada na pamet da mijenjaju pravila zbog Real Madrida.

 UEFA se nasmijala na Realov zahtjev Izvor: MONDO

Španski klub izblamirao se ove zime kupovinom dvojice "pojačanja za Ligu šampiona", Klasa Jana Huntelara i Lasanu Dijaru, ne znajući da će morati da izaberu samo jednog. Kada im je to predočeno, u klubu je nastao haos, opozicija je čak pozivala i na linč, a onda je uslijedio novi biser.

Šampion Španije tražio je od UEFA da "drugačije protumači" sopstvene propise, vjerujući da je pravilo nedorečeno i da dozvoli da obojica fudbalera budu registrovana za nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Iz Niona je odmah stigao odgovor.

"Zaista mi je žao, ali pravila su pravila i oni ne mogu da ih mijenjaju u sred sezone. To znači da će samo jedan od dvojice fudbalera moći da igra u Ligi šampiona. Mogu da biraju, Huntelar ili Dijara", izjavio je portparol UEFA Vilijam Geljard za španski radio Onda Sero.

Gotovo nevjerovatno zvuči da je Real previdio pravilo UEFA, koje kaže da se u toku zimskog prelaznog roka za Ligu šampiona može registrovati samo jedan fudbaler, koji je te sezone već predstavljao svoj klub u evropskim takmičenjima.

Huntelar je igrao za Ajaks, a Dijara za Portsmut u Kupu UEFA.

Madriđani će se u dvomeču osmine finala sastati sa Liverpulom, 25. februara i 10. marta. Real je trenutno peti u Primeri (što nije dovoljno za plasman u LŠ dogodine), zaostaje 12 bodova za vodećom Barselonom i pritom je pogođen velikim brojem povreda.

Pravilo UEFA kaže da klub tokom januarskog prelaznog roka može da registruje najviše tri nova igrača za Ligu šampiona, a samo jedan od trojice smije da bude igrač koji je te sezone već nastupao u nekom evropskom takmičenju, koje pritom nije Liga šampiona.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC