• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LUDI TRENER: Antiću, dođi u Odžake

Ko je napoznatiji srpski fudbalski trener na svijetu? Sigurno ćete se prevariti, jer ćete kao iz topa odgovoriti: "Radomir Antić!"

 LUDI TRENER: Antiću, dođi u Odžake Izvor: MONDO

E, pa, nije selektor "orlova" najpoznatiji. Internet revolucija omogućila je Svetislavu Stevanoviću iz Ratkova ,kod Odžaka da zasjeni sve srpske, ali i mnoge evropske stručnjake.

Čovjek poznatiji kao "ludi trener" (video klipove na sajtu "You tube" sa njegovim predstavama dobićete kada ukucate te dve riječi) omiljen je na svim meridijanima.

Na prostorima bivše SFRJ svi znaju za njega, u Njemačkoj nema gastarbajtera koji ga nije gledao, u Kanadi je njegov šou na video bimu pratilo 40.000 ljudi!

"Snimao me je Joca poštar, a onaj što stalno dobacuje sa klupe je Šerpica, bivši predsjednik Radničkog iz Ratkova. Ne smeta mi ni što me sada svi znaju kao 'ludog trenera' jer znam da sam psiho-fizički zdrav. U fudbalu nisam stekao nikakve pare, ali sam od fudbala dobio zdravlje", počinje priču Stevanović (60) kome bi na fizičkoj spremi pozavidjeli i trostruko mlađi.

U okruženju je poznat kao "Limeni".

"Zovu me Lime zbog pokojnog oca, koji se zvao Velimir, pa kad je bio kurir u partizanima 'skratili su ga' na Lime. Ja sam naslijedio nadimak kao najstariji sin. Limeni su me prozvali jer im je lakše da to izgovore".

Slavu je stekao vikom na klince čiji je trener u Radničkom. Tokom utakmica padne i koja teška riječ, ali Limeni nema zlu namjeru. Djecu obožava.

"Niko mi ništa ne zamjera, jer znaju da ja sve to radim u žaru borbe, kako bi dijete pružilo maksimum. Nikada nisam direktno opsovao dijete. Iskritikujem ih kad izgubimo, ali nikad ne prelazim granicu. Vrlo sam fleksibilan prema njima. Mislim da ni roditeljima ne smeta, mada ih nikada nisam pitao".

Nema čovjeka koji sa terena ne bi otišao promukao, ali to ne važi za Svetislava. Grlo je "trenirao" pune četiri decenije.

"Toliko sam radio u pogonu u 'Ites Lola Ribar', pa smo zbog velike buke morali da vičemo".

Ni djeca se ne ljute. Limeni kaže da je sve to u žaru borbe, jer sve što želi je da pobijedi.

"Viknem na stariju djecu, recimo Dragana Santrača, Stefana, pa i Filipa", podsjeća Stevanović na imena igrača koje je proslavio.

Već 53 godine je u fudbalu, kao igrač, trener, sudija i delegat.

"Igrao sam na svim pozicijama u timu, od golmana do klupe. Bio sam i kapiten i trener i pomoćni trener i fizioterapeut".

U albumu mu je najdraža slika – gol makazicama koji je dao sa ivice šesnaesterca.

"Takav gol nisu dali ni Van Basten, ni Gulit, ni Rajkard... Stadion je tada zanijemio, a jedan čovjek je otišao u selo i donio gajbu piva u moju čast".

Savremeni fudbalski tokovi mu se ne sviđaju, kao ni stručnjaci koji ih forsiraju.

"Sviđa mi se jedino Ferguson, jer je toliko ostao u klubu kakav je Mančester junajted. Probaću da ga dostignem. On je šest godina stariji od mene, u Mančesteru je 22 godine, trudiću se da ja još duže ostanem trener u Radničkom".

Od srpskih trenera, po Limenom je Radomir Antić "broj 1".

"Volio bih da sa mojim vršnjakom, gospodinom Antićem, zajedno napravim reprezentaciju. Bila bi sastavljena samo od igrača koji vole grb, jer ovi iz inostranstva nemaju volju. Pare su u pitanju".

Ima i konkretan prijedlog za selektora.

"Gospodin Antić bi trebalo da ide po selima da vidi igrače. Ja bih ga konkretno odveo u Odžake, tamo imamo mnogo igrača koji više vole Tekstilac nego oca i majku", zaključio je Svetislav Stevanović.

(Rade Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC