• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić: Teško je razumeti Fergusona

Srpski reprezentativac Nemanja Vidić 2008. je osvojio skoro sve što se moglo osvojiti - titulu prvaka Engleske, Evrope, nedavno i svijeta.

 Vidić: Teško je razumeti Fergusona Izvor: MONDO

Igrajući za Mančester junajted i proslavljenog trenera Aleksa Fergusona dostigao je najviši nivo. Ali da bi do toga došlo, prvo je morao da nauči da komunicira sa škotskim stručnjakom...

"U početku sam imao dosta problema da ga razumijem. Više od dve decenije živi u Engleskoj, ali je sačuvao taj škotski akcenat. Mnogi igrači se muče da ga razumiju, naročito stranci, ali po rezultatima se može reći da nam odlično ide", rekao je Vidić za novogodišnji broj "Blica".

"Kada sam došao u Mančester iz Moskve, nisam znao engleski jezik. Naučio sam ga u svlačionici. Što ne razumiješ, pitaš nekog da ti objasni. Išao sam u početku na kurs, ali sam odustao poslije dva ili tri časa. Sad kada dajem intervjue na engleskom, sve ide kao podmazano. Pitanja su slična, ključne fraze su tri boda, pobjeda, trofeji, to se stalno ponavlja. Poslije tri godine, zaista mogu da budem zadovoljan", istakao je snažni štoper.

Ferguson ne priča mnogo tokom pripreme za utakmicu.

"Fergi nas uputi na vrline i mane protivnika, kako da igramo da bismo ih ugrozili, sve je podređeno pobjedi. Čini mi se da što je sažetije moguće kaže one kvalitetne, suštinske stvari. Igramo u ritmu srijeda - subota i tu nema mnogo vremena za priču i analizu. Veliki je stručnjak, zna da motiviše igrače, zato smo i ovako uspješni".

Mančester ne trpi poraze

Vidić smatra da će ove godine biti teško ponoviti uspjehe iz prethodne, ali kaže da osvojeni trofeji nisu opterećenje prvotimcima Junajteda.

"Svjetski kup u Japanu označio je kraj jednog i početak novog ciklusa. Imao sam sreću da igram za velike klubove, koji ne trpe poraze. Tako je i u Mančesteru, svake godine traže se novi trofeji, minuli rad se ne gleda. Navikli smo da razmišljamo na taj način. Svaki meč je novi izazov, nebitno o kojem takmičenju se radi. Usvojio sam tu filozofiju".

Mančester od ljetos ima dva bogata kluba, a ne samo jedan.

"Ne razmišljamo pretjerano o Mančester sitiju, mada je tačno da je u igri veliki novac i da polako kompletiraju tim sa dobrim igračima. To nije tako loše, gradski derbi će ubuduće biti još zanimljiviji. Novac jeste bitan za stvaranje jakog tima, ali ne treba zaboraviti ni skauting. Više razmišljamo o Liverpulu, Čelsiju i Arsenalu, ipak su nam oni rivali za titulu".

Junajted u poslednje vrijeme okuplja sve više mladih, a kvalitetnih igrača.

"Oduvijek je tako. Pogledajte, Nani, Runi, Velbek, Posebon, Rafael, Anderson. Niko nema više od 23 godine, a već su u prvih 11 ili blizu statusa prvotimca. Ja sam sa 27 godina već u krugu iskusnijih igrača. Imam osjećaj da je pred nama još mnogo lijepih trenutaka".

Ako iz Partizana stignu Tošić i Ljajić?

"Sreo sam se sa momcima kada su bili ovdje. Stigli smo da kratko popričamo pošto su žurili na preglede. Čuo sam da su se klubovi dogovorili, ostalo je da se utvrde detalji na nivou igrača i agenata. Iskreno, bilo bi sjajno da još dva igrača iz Srbije dođu na Old Traford".

Ne tako aktuelna, ali nezaobilazna tema je reprezentacija Srbije, koja sigurno gazi ka Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Tri poslednje utakmice daju mi nadu da ćemo se plasirati na Mundijal. Imam veliku želju ne samo da vidimo Južnu Afriku, već da tamo prođemo takmičenje po grupama i dokažemo svima da se u Srbiji igra dobar fudbal. Puno nam znači iskustvo selektora Antića. Donio je mnogo promjena, stvorio pravu atmosferu, iskustvo koje ima umije da prenese na igrače. Veliki sam optimista iako nas težak posao u kvalifikacijama tek čeka", zaključio je Vidić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC