• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Preko Rumuna do Južne Afrike

Boško Janković očekuje da mu 2009. godina bude ljepša od prethodne iako i iz 2008. ima lijepih uspomena.

 Janković: Preko Rumuna do Južne Afrike Izvor: MONDO

Nekadašnji vezista Crvene zvezde i Majorke, a sada član Palerma, trenutno pozajmljen Đenovi, najradije se iz prošle godine sjeća reprezentativnih akcija pod komandom Radomira Antića.

"Antić je od nas napravio ekipu koja igra odlično. Izuzetno sam zadovoljan, pobijedili smo u tri od četiri utakmice, a igrali smo odlično i protiv Francuza. Devet osvojenih bodova nije mala stvar. Imamo velike šanse da se kvalifikujemo na Mondijal", rekao je Janković u intervjuu agenciji Beta.

Zbog žestoke konkurencije na pozicijama krila, nije igrao u kontinuitetu, ali tvrdi da mu zbog toga nije žao.

"Na toj poziciji igramo Miloš Krasić, Milan Jovanović i ja. Nije važno ko će istrčati na teren, jer smo sva trojica do sada igrali veoma dobro. Važno je da uvijek postoji konkurencija u timu, pogotovo u današnjem fudbalu, kada ima dosta povreda i odsustva zbog kartona".

Janković je kao ključne utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku 2010. označio duele sa Rumunijom.

"Vjerujem da su oba meča sa Rumunima ključni za konačan ishod kvalifikacija. Ne treba, međutim, zaboraviti ni duele sa Francuskom i Austrijom u Beogradu".

Janković, koga je pred početak sezone Palermo pozajmio Đenovi, rekao je da očekuje da se tek u drugom dijelu sezone prikaže u najboljem izdanju.

"Nisam ljetos prošao pripreme sa ekipom i zato nisam odmah dobio priliku da igram. Takođe, na mojoj poziciji je velika konkurencija, tu su Rafaele Paladino, Đuzepe Skuli i Andrea Gazbaroni. Tek sam na poslednjem meču sa Kijevom dobio dovoljno prostora da se pokažem, a trener je bio zadovoljan. Očekujem da u 2009. godini budem mnogo bolji".

Ambicije kluba su da se domogne evropskog takmičenja iako niko to javno ne govori.

"Tim je stvarno dobar i sve nam se namjestilo. Uprava je svjesna da je Đenova prije dvije godine igrala u Drugoj ligi. Zato su nam ljudi iz rukovodstva rekli da igramo opušteno i da se ne opterećujemo osvajanjem mjesta koje vodi u Kup UEFA. Ipak, ako se šansa za to ukaže, vjerujem da imamo kvalitet da je iskoristimo".

Drago mu je što je napustio Siciliju, a još draže što se preselio u Đenovu.

"Prezadovoljan sam uslovima, treninzi su bolji i mnogo mi je ljepše nego u Palermu. Čelnici Đenove hoće da otkupe moj ugovor od Palerma, ali sačekaću jun, kada ću morati da razgovaram sa njima i razmislim da li je bolje da ostanem ili se vratim na Siciliju".

Janković je dodao da mu se dopada i način života u jednoj od najvećih italijanskih luka.

"Đenova je relativno mali grad i djeluje kao da je 'pretrpan' zgradama i drugim objektima. Iako nije previše 'lijep za oko', život u njemu mi se zaista sviđa".

Iako poslednjih nekoliko sezona Palermo bilježi bolje rezultate, Janković je ukazao da je Đenova ipak veći klub, sa mnogo dužom tradicijom.

"Palermo već četiri godine igra u Seriji A, a nastupao je i Kupu UEFA, koji je Đenovi prošle sezone izmakao za dva boda. Ove sezone smo bolje plasirani na tabeli i imamo jači igrači kadar. Gledajući istoriju, Đenova je mnogo bolja, pošto ima devet titula prvaka Italije, mada je poslednjih godina Sampdorija preuzela primat u gradu".

Janković je igrao u beogradskom "vječitom derbiju", a sada je svjedok okršaja gradskih rivala, Đenove i Sampdorije.

"Oduševilo me je to što navijači oba kluba šetaju jedni između drugih, a toga nema kod nas. Takođe, nema vrijeđanja protivničkih igrača i kamenovanja klupskih autobusa, bez čega utakmice kao što su Torino-Juventus ili Roma-Lacio ne mogu da prođu".

Janković, koji je sa Crvenom zvezdom osvojio duplu krunu 2006. godine, rekao je da povremeno prati dešavanja u bivšem klubu, ali da nije upoznat sa svim detaljima krize koja je potresla crveno-bijele minule jeseni.

"Nisam pretjerano upućen, ali pokušavam da pratim preko interneta šta se dešava. Zvezda je veliki klub, u kojem se, kao i svugdje u svijetu dešavaja lijepe i ružne stvari. Iako sada to teško izgleda, vjerujem da će se Zvezda izvući iz teške situacije, jer je taj klub pravi brend i institucija srpskog fudbala", zaključio je Boško Janković.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC