• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BBB uspjeli, odlazi Mamić?

Zdravko Mamić najvio da će na ljeto otići iz zagrebačkog Dinama.

 BBB uspjeli, odlazi Mamić?  Izvor: MONDO

Alfa i omega zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, koji je jedna od najkontroverznijih javnih ličnosti u Hrvatskoj i svakako jedan od najmoćnijih ljudi hrvatskog fudbala, najavio je da će na proljeće napustiti klub.

Zbog raznoraznih pritisaka sa strane, kao i peticije o njegovoj smjeni koju su pokrenuli navijači modrih Bed Blu Bojsi, "dopredsjednik" modrih najavio je "zbogom".

"Svi vrište o lošoj klimi oko Dinama! Jesu li krivci za tu lošu klimu Samir, Bišćan, Butina, Ivanković ili Mamić? U tako 'lošoj' klimi za tri godine smo osvojili šest titula, reprezentaciji dajemo šestoricu reprezentativaca, naj ekipa smo u Zagrebu. U Sportskim novostima je obavljena inspekcija Dinama. Organizacija kluba: 9, finansijska situacija: 10, sponzori: 9, omladinski pogon: 8, ekipa: 8, stadion: 3, navijači: 3, ja bih dodao - mediji: 1", nastavlja svoj rat sa novinarima Mamić.

"A, ovo s peticijom ne vode navijači, već grupa huligana. I molim ih da to ne rade svom klubu. Okupimo se svi pod Dinamovom kapom, a Udruženje navijača pozivam u klub i mogu govoriti koliko hoće. I to pred kompletnim rukovodstvom. Ali, ako se na proljeće bitno ne promijeni situacija, otići ću! Jer, sada bi bio kukavičluk otići. Ja sam najčvršći jamac da Hajdukov projekat neće završiti baš tako kako su planirali! Ne želim pobjeći pred tom ‘olujom’ i ostaviti Dinamo na cijedilu, ali ako se klima ne promijeni - jedan kroz jedan je da ću na ljeto napustiti klub! Ali, kao pobjednik koji je četiri godine marširao Hrvatskom ligom", rekao je u intervjuu Jutranjem listu popularni Maminjo.

Dinamo je ove sezone nastupio i u Ligi UEFA i završio takmičenje nakon prvog kruga. Njihov nastup najviše će se pamtiti po neredima navijača na "Friuliju" kada su gostovali Udinezeu. UEFA je Dinamo zbog tog prvobitno kaznila sa 200.000 evra, a postupak će biti ponovljen i očekuje se mnogo žešća kazna, možda čak i izbacivanje iz evropskih takmičenja na duži period.

"Ne znam zašto smo uopšte tako kažnjeni, jer prema onome što je napisao delegat trebali smo biti kažnjeni sa 10.000. Utakmica je na molbu igrača završena bez ekscesa, bez ranjenih i mrtvih, nije bilo značajnije materijalne štete i slažem se s Markovićem da bi bilo zanimljivo otkriti inicijatora obnavljanja postupka. Kaznili su nas sa 200.000 evra, a mi na svih šest međunarodnih utakmica nismo toliko prihodovali. Možda taj inspektor smatra da je to previsoka kazna".

Dinamo je trenutno lider na tabeli HNL. Nikad u istoriji nije imao veći budžet. Za protekle dvije godine na pojačanja su potrošili 20 miliona evra, ali je ipak glavna "zvezda" tima Mamić, koji je u konstantnom sukobu sa medijima, navijačima i prvim čovjekom HNL-a Igorom Štimcem. Teško je i nabrojati trenere koji su prodefilovali kroz klub za njegove vladavine. Trenutno je trener Marjan Vlak, ali se već licitira imenima novog trenera. Kandidati su bivši treneri Dinama Velimir Zajec i Zlatko Kranjčar, kao selektor Hrvatske Slaven Bilić.

"Velimir Zajec nikada niti jednom ružnom riječju nije komentarisao rad niti jednog čovjeka u klubu i to mu daje legitimitet da bude vječni kandidat za najvitalnije funkcije u Dinamu! Nedavno, u Kranjčarevom intervjuu nisam osetio nikakvu gorčinu prema klubu i meni, što me veseli. Kranjčar će u budućnosti sasvim sigurno biti kandidat za trenera. A Slaven Bilić, kad bi htio, uvek bi bio dobrodošao u Dinamo!", kaže Mamić.

"Ne postoji cijena koju ne bih platio, treneru koji bi ostvario proljeće u Evropi. Preživi Božić i zagrabi, koliko ti srce želi", u svom stilu nastavio je Mamić, koji je dodao da je Zvonimiru Bobanu htio da ponudi mjesto trenera, ali nije uspio da uspostavi kontakt s njim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC