• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan sa Jokanom, ali bez Tošića, Žuke...

Slaviša Jokanović ostaje na klupi crno-bijelih - epilog je sastanka Upravnog odbora FK Partizan održanog u ponedjeljak.

 Partizan sa Jokanom, ali bez Tošića, Žuke... Izvor: MONDO

Partizan je održao sastanak Upravnog odbora, na kojem su glavne teme trebalo da budu planirana pojačanja u zimskom prelaznom roku, ali i status trenera Slaviše Jokanovića.

Poslije dugog sastanka doneseno je nekoliko odluka - Jokanović ostaje trener, Žuka i Lazić su dobili odriješene ruke da napuste klub, dok Stevanović i Moreira ostaju u Humskoj.

Predsjednik Dragan Đurić je istakao i da bi Partizan mirno živio i bez prodaje Tošića i Ljajića u Mančester junajted, kao i da će Banat dobiti manje novca od transfera svog bivšeg igrača.

"Sastanak se odužio, jer se nismo sastajali dva i po mjeseca, pa je bilo dosta tema o kojima smo razgovarali. Reći ću odmah da nije bilo iznenađenja. Status Slaviše Jokanovića, o kome se mnogo spekulislo prethodnih nedjelja, nije bio na dnevnom redu, tako da u proljećnom dijelu nastavljamo sa istim trenerom odbranu duple krune", izjavio je novinarima Đurić, poslije sastanka koji je (ne)očekivano trajao duže nego što je bilo najavljeno, čak dva sata.

Predsjednik Partizana rekao je da je važna tema bio odlazak Zorana Tošića i Adema Ljajića u Mančester junajted.

"Odlazak dvojice igrača predstavlja veliki dan za Partizan, srpski fudbal i cijeli naš sport, a ujedno to je lijepa stvar i za državu. Naša dva momka će sa Nemanjom Vidićem predstavljati Srbiju u Evropskoj uniji i trebalo bi svi da se ponosimo njima. Ponosimo se i visinom transfera, jer je on najveći u istoriji Partizana. Za Mateju Kežmana svojeveremeno je klub inkasirao 27 miliona maraka, a kada se ovih 17 miliona evra pretvori u tu valutu, znači da smo dobili 34 miliona maraka", saopštio je Đurić, napomenuvši da su za iznošenje visine transfera u javnost morali da dobiju dozvolu Mančester junajteda, koji takođe nema praksu da govori o brojkama.

"Činjenica je da smo ostali smo bez sjajnih pojedinaca, odnosno izgubili u igračkom smislu, ali Partizan konstantno izbacuje mlade talentovane fudbalere i sada već imamo dva, tri nova Ljajića, koji će veoma brzo biti spremni da se dokažu u prvom timu. Kada su u pitanju prelasci naših igrača u slavni engleski klub, treba naglasiti da smo od početka pregovora insistirali da Ljajić ostane još godinu dana u Partizanu i to je prihvaćeno, tako da će on klub napustiti tek 1. januara 2010. godine"

Đurić je ocijenio da je proteklih dana bilo dosta priče o tome kako će se podijeliti "kolač" oko transfera, zbog čega je predočio pravu sliku.

"Prethodnih dana bilo je dosta izjava, pa i nekorektnih, čak i od prekoputa, na temu visine i raspodjele iznosa, a kalkulisalo se i oko toga koliko Partizanu ostaje. Ukupan transfer smo objelodanili, a dogovoreno je da 10 odsto ide menadžerima, a Banatu 25 odsto, a ne 50, kako je bio dogovor kada je Tošić dolazio u Partizan. Banat je ispao veoma korektan u tom pogledu, ali to nije iznenađenje. Gospodin Vučurović, vlasnik Banata, je svjestan da će biti još igrača koji će dolaziti u Partizan, a osim što je veliki navijač crno-bijelih on je i dobar ekonomista", otkrio je Đurić detalje vezane za transfer Tošića, koji je u Mančester junajted otišao za sedam miliona evra.

Na pitanje da li bi Partizan poslije javne objave visine transfera svojih igrača, mogao da se nađe u nelagodnoj situaciji, odnosno da bi neki klubovi sada mogli da traže više novca za dolazak svojih igrača u Humsku, Đurić vjeruje da će situacija biti obrnuta.

"Mislim da bismo poslije ovoga mogli da imamo kontra situaciju, odnosno da će klubovima biti čast da njihovi igrači igraju Partizanu. Jer, realno, gdje bi bio sada Tošić da je ostao u Banatu...", zapitao se Đurić.

Predsjednik Partizana je izjavio da je planirani budžet u zimkom prelaznom roku, kako je i ranije najavljeno, 1,5 milion evra, ali da će vjerovatno biti povećan.

"Ukoliko Ivanu Tomiću bude bilo potrebno više novca za dovođenje igrača, sigurno ćemo mu odobriti veći budžet".

Đurić je istakao da će klub sigurno napustiti Brazilac Žuka, kao i Đorđe Lazić.

"Žuka je dobio zeleno svjetlo Upravnog odbora da u slučaju konkretne povoljne ponude napusti klub, a i pregovori oko odlaska Lazića su pri kraju, tako da je izvjesno da neće ostati. Kada je riječ o Ivanu Stevanoviću, on neće napustiti Partizan u zimskom prelaznom roku. Za njega je stiglo šest, sedam konretnih ponuda, ali će on ostati u Partizanu, kao i Moreira, koji ima još šest mjeseci ugovora, ali vjerujem da ćemo se dogovoriti o produžetku saradnje na još dve sezone", rekao je Đurić i dodao da su u toku pregovori oko dovođenja Vašingtona da Silve, Ilića iz Rada i Vujovića iz Mogrena i "da će sve biti poznato u naredna tri dana."

Na pitanje koliko će klub biti mirniji poslije dva velika transfera, Đurić je izjavio da bi Partizan dobro živio i da nije došlo do prodaje.

"Klub bi mirno živio i bez prodaje Tošića i Ljajića. Svi igrači su isplaćeni, svi zaposleni u klubu, kao i premije", istako je predsjednik crno-bijelih i naglasio da će dio novca od prodaje dvojice fudbalera biti uložen u izgradnju najavljenog hotela za igrače na Teleoptiku, dok će ostatak biti "pametno investiran", kako novac bude pristizao u klub.

Đurić je na kraju izjavio da ne strahuje od toga da li će Partizan odbraniti duplu krunu.

"Zvezdi bježimo sedam, a Vojvodini tri boda, ali treba biti oprezan. Ipak mirno dočekujemo nastavak takmičenja, i siguran sam da ćemo dovođenjem pravih pojačanja odbraniti titulu."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC