• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Počele pripreme, sedmorica novajlija

Fudbaleri Crvene zvezde okončali su novogodišnje i božićne praznike i u četvrtak zvanično započeli pripreme za nastavak sezone.

 ZVEZDA: Počele pripreme, sedmorica novajlija  Izvor: MONDO

Na prvom okupljanju u 2009. godini pojavilo se 30 igrača, od čega sedmorica novajlija, dok su četvorica "starosjedilaca" opravdano izostala sa prozivke.

Dva Ibrahima, Gaj i Some najavili su kašnjenje zbog problema sa letovima iz Afrike, Slavko Perović ima obaveze sa mladom reprezentacijom Srbije, dok je Gžegož Bronovicki na opravku u Poljskoj.

Za razliku od tog kvarteta, treneru Čedomiru Janevskom odazvali su se novi igrači Ivan Gvozdenović, Đorđe Tutorić, Ognjen Vranješ, Džeferson da Silva, Brazilac Fereira, Kamerunac Abubakar Oumaru, kao i nigerijski defanzivac Alal Isah.

Igrače su na prvom okupljanju pozdravili predsjednik Dobrivoje Tanasijević i sportski direktor Ilija Ivić.

"Treneru Janevskom sigurno neće biti lako da odabere samo 25 igrača za nastavak sezone. U proljećnom dijelu očekuje nas 16 mečeva u šampionatu i tri u Kupu Srbije i želja je da osvojimo oba trofeja. Nadam se da svi razmišljamo u istom pravcu. Crvena zvezda će tokom prelaznog roka pokušati da dovede još pet, šest igrača i nadam se da će se to i osjetiti u igri tima na proljeće", izjavio je predsjednik Den Tana, uz obavezne lijepe čestitke igračima i stručnom štabu za Novu godinu i Božić.
Tanasijević je dodao da južnoafrički napadač Bernard Parker još nije postao igrač Zvezde, ali da su pregovori u toku i "da sve ide ka tome da ugovor bude uskoro potpisan".

Takođe, istakao je da crveno-bijeli imaju obezbijeđen budžet za dovođenje novih igrača. Na pitanje da li su u pitanju milioni, on je potvrdno odgovorio, a na podpitanje da li su u pitanju evri ili dinari, Tanasijević je rekao evri.

Navijači Zvezde nadaju se ipak da nije riječ o istim milionima evra koje je svojevremeno obećavao bivši predsjednik Toplica Spasojević, a javnosti ih nikada nije vidjela.
Den Tana je nenamjerno potvrdio da nije baš najbolje upućen u sva zbivanja u klubu, o čemu mediji pišu posljednjih nedelja. Naime, novinari su isticali da predsjednik ne zna tačno koje igrače Zvezda dovodi na probu, ko su pojačanja, ko odlazi i slično.

"O transferima i dolascima znam koliko i vi, novinari, a možda i manje. Svako jutro pročitam u novinama šta se dešava i vidim da ste dobro informisani o svemu", istakao je Tanasijević.

Kada je reč o spekulacijama oko eventualnog interesovanja koje je Vojvodina pokazala za Ognjena Koromana, Den Tana ostao je "zakopčan".

"Nema ozbiljnih ponuda ni za Koromana niti za Nenada Milijaša. Ako Vojvodina želi da pregovara, može da se javi, pa ćemo vidjeti šta će biti", rekao je predsjednik crveno-bijelih.

Na pitanje da li će ista ponuda u slučaju Koromana važiti za inostrani klub i Vojvodinu, Tanasijević je rekao: "Vidjećemo".
Ni Koroman nije bio voljan da komentariše napise o eventualnoj selidbi u Novi Sad.

"Ne želim da komentarišem nagađanja koja su se pojavila u medijima. Imam ugovor sa Crvenom zvezdom i samo ona odlučuje gdje će me prodati, kome i za koliku cijenu", kratak i jasan je bio krilni napadač crveno-bijelih.

Crvena zvezda će pripreme za nastavak sezone započeti na Kipru, gdje će od 10. do 24. januara odraditi prvu fazu. Put Aja Nape trener Janevski povešće 27 do 30 igrača, pojačane Gajom i Someom, koji bi trebalo u petak da stignu u Beograd
Perović će se priključiti pripremama poslije obaveza u reprezentaciji Srbijie do 20 godina, dok se povratak Bronovickog iz Poljske očekuje tek poslije potpunog oporavka.

Poslije sedmodnevnog boravka u Beogradu, crveno-bijeli bi i drugi dio priprema, takođe u trajanju od dvije nedelje, trebalo da sprovedu na Kipru i to od 31. januara do 14. februara.

Crvena zvezda je jesenji dio šampionata završila na trećem mjestu sa sedam bodova zaostatka u odnosu na vodeći Partizan, odnosno četiri manje od drugoplasirane Vojvodine.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC