• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibišević - Idol nacije!

Napadač Hofenhajma Vedad Ibišević proglašen je najboljim fudbalerom BiH u 2008. godini, u izboru sportskog portala "Sportsport.ba".

 Ibišević - Idol nacije! Izvor: MONDO

Reprezentativac BiH rekao je da je ponosan što je dobio priznanje "Idol nacije".

"Velika je čast biti proglašen najboljim fudbalerom svoje domovine. To je san svakog igrača. Želio bih se zahvaliti ljudima koji su glasali za mene, kao i portalu SportSport.ba na odlično organizovanom izboru. Takođe bih se zahvalio svojim saigračima iz Hofenhajma i reprezentacije BiH bez kojih ova sezona za mene ne bi bila tako uspješna", rekao je nakon dodjele nagrada Ibišević.

Ibišević je nadmoćno slavio u konkurenciji Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke (Volfsburg), Sejada Salihovića (Hofenhajm), Saše Papca (Glasgov Rendžers), Emira Spahića (Lokomotiv), Kenana Hasagića (Bujuksehir Beledijespor), Miralema Pjanića (Lion), Senijada Ibričića (Hajduk) i Harisa Handžića (Sarajevo).

Top 10 najboljih igrača selektirao je bivši kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez, dok su urednici i novinari iz većine medija u BiH bili selektori u preostalih 13 kategorija.

Nagradu za najboljeg fudbalera Premijer lige BiH (selektor: Seid Teftedarija, NTV Hajat) osvojio je Velibor Đurić iz Zrinjskog. Njemu za "petama" bili su Darko Spalević (Slavija), Dalibor Šilić (Široki Brijeg), Milan Muminović (Sarajevo) i Velibor Vasilić (Zvijezda).

Trener godine u BiH (Oleg Lokmić, “Avaz”) je Mehmed Baždarević, strateg Grenobla, ispred Vahida Halilhodžića (Obala Slonovače), Dragana Jovića (Zrinjski), Ratka Ninkovića (Zvijezda) i Miroslav Blažević (BiH).

Najbolji strani fudbaler u Premijer ligi BiH, koga je izabrao Siniša Trkulja iz "Euroblica" je Darko Spalević, napadač Slavije iz Istočnog Sarajeva. U konkurenciji su još bili: Vagner, Aleksandre (oba Široki Brijeg), Dragan Šarac (Laktaši) i Nikola Kolarov (Borac).

Najbolji golman Premijer lige BiH (Sinan Sinanović, "San") je Denis Mujkić iz Slobode, dok je Novo Panić iz Doboja, najbolji sudija PL BiH (Bakir Tiro, "Nezavisne novine").

Titulu najboljeg mladog igrača u BiH (U-21) ponio je Semir Štilić iz poljskog Leha (Belmin Karamehmedović, "BHT 1"). Pored još nekoliko nagrada, na red je došla i ona nagrada publike, zbog koje se fudbal i igra.

Prema izboru forumaša "SportSport.ba" najbolji su popularni "Manijaci", navijači sarajevskog Željezničara.

(MONDO, foto: Sportsport.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC