• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači: Ronaldo is the best!

Kristijano Ronaldo izbaran je za najboljeg fudbalera svijeta u anketi u kojoj je učestvovalo 32.000 navijača iz 185 zemalja.

 Navijači: Ronaldo is the best! Izvor: MONDO

Rezultati ankete Global Fans Riport objavljeni su tri dana prije proglašenja najboljeg svjetskog fudbalera u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA), a očekuje se da će najprestižnija nagrada biti dodeljena upravo Portugalcu.

Ronaldo je dobio 35 odsto glasova navijača, nakon što je prošle sezone sa 42 gola predvodio Junajted do titula u Ligi šampiona i Premijer ligi.

U navijačkoj anketi drugo mjesto zauzeo je fudbaler Barselone Lionel Mesi sa 17 odsto glasova. Argentinac je, takođe, u najužem izboru za najboljeg fudbalera svijeta.

Fudbaleri Liverpula Stiven Džerard i Fernando Tores zauzeli su treće i četvrto mjesto sa 10, odnosno devet odsto glasova.

U dosadašnjem toku sezone Ronaldo je postigao 10 golova, a propustio je početak jer se oporavljao od operacije članka.

Portugalac ove sezone nije postigao gol u Premijer ligi još od njegovog prvog meča u šampionatu, 15. novembra protiv Stouka (5:0).

Trener Čelsija Luis Felipe Skolari, koje je trenirao Ronalda šest godina u reprezentaciji Portugala, rekao je da fudbaler "crvenih đavola" zaslužuje nagradu FIFA za najboljeg fudbalera, koja će biti dodijeljena u ponedeljak u Cirihu.

"Možda ove sezone ima nekoliko fudbalera koji bi mogli da se takmiče za nagradu najboljeg, ali svi znamo ko je bio najbolji u prošloj. Nadam se da će Kristijanu dodijeliti nagradu. Bio je najbolji igrač na svijetu - bio je mnogo bolji od ostalih i zaslužuje nagradu", smatra Skolari.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC