• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Vila treća, kiks Liverpula

Ekipa iz Birmingema pobijedila kod kuće VBA (2:1), Arsenal slomio otpor Boltona u finišu, a lider samo remizirao na gostovanju Stouku - 0:0.

 PREMIJER: Vila treća, kiks Liverpula  Izvor: MONDO

Fudbaleri Liverpula kiksnuli su na gostovanju kod Stouk sitija (0:0), davši priliku Čelsiju da se eventualnom pobjedom na "Teatru snova" protiv Mančester junajteda, ponovo vrate na samo bod minusa za liderom.

Klub sa stadiona "Britanija" skoro četvrt vijeka nije pobijedio Liverpul, ali su se u subotu u 21. kolu Premijer lige radovao remiju (0:0) kao tog 14. aprila 1984. godine, kada su slavili rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo "ljenčugama" (The Potters) – Rori Delap je u 11. minutu pogodio prečku, da bi 20 minuta kasnije pripremio šansu Rajanu Šoukrosu, koji je pogodio mrežu gostiju sa "Enfilda", ali je sudija Li Mejson poništio gol zbog ofsajda.

Selektor Argentine Dijego Maradona sjedio je u loži, ali vjerovatno nije bio zadovoljan onim što je prikazao Liverpul, kao ni Havijer Maskerano, novi kapiten "gaučosa".

Ipak, gosti su do sva tri boda mogli doći u finišu, kada je Stiven Džerard prvo iz slobodnog udarca pogodio prečku, a potom u sudijskoj nadoknadi i stativu, ali ostalo je nepopularnih 0:0. Ovo je sedmi ovosezonski remi Liverpula, dok je Stouk zabilježio jedan manje, kojim je pobjegao iz opasne zone.

Fudbaleri Aston Vile savladali su u premijernom meču 21. kola Vest Bromvič Albion 2:1 i tako se popeli na treću poziciju na tabeli.

Ekipa iz Birmingema sada ima 41 bod, tri više od Mančester junajteda i Arsenala, koji je u subotu na svom "Emirejtsu" slavio nad Boltonom 1:0.

"Đavoli" međutim imaju tri meča manje, a prvu priliku da povrate poziciju broj tri imaće u nedelju u velikom derbiju protiv Čelsija na "Old Trafordu".

Aston Vila je do trijumfa i nova tri boda došla golovima Dejvisa i Agbonlahora. Dejvis je presudio svom bivšem klubu već u 19. minutu, a četiri minute prije kraja prvog dijela Agbonlahor je uspješno riješio situaciju "jedan na pet" (!) za 2:0.

Za njegov deseti gol ove sezone zaslužni su defanzivci Vest Bromviča koji su mirno gledali kako Agbonlahor ulazi u šesnaesterac, ali i golman Skot Karson koji je nespretnom reakcijom skrenuo njegov šut u sopstvenu mrežu.

U drugom poluvremenu Morison je uspio samo da postigne počasni pogodak za goste.

Arsenal je na svom "Emirejtsu" mnogo teže nego što se očekivalo savladao Bolton.

Pucale su "tobžije" iz svih oružja, da bi Niklas Bendtner tek šest minuta prije kraja pogodio metu.

Dvadeset minuta ranije Adebajor je imao odličnu priliku, ali je oklijevao pa je njegov šut na kraju izblokiran. Nedugo zatim još bolju priliku da dovede u vođstvo imao je Van Persi, ali je goste spasila stativa.

Utakmice između Portsmuta i Mančester sitija, te Fulama i Blekburna odložene su zbog zaleđenih terena na "Kreven Kotidžu" i "Freton Parku".

REZULTATI 21. KOLA:

Aston Vila - VBA 2:1 (2:0)
(Dejvis 18, Agbonlahor 41 - Morison 49)

Arsenal - Bolton 1:0 (0:0)
(Bendtner 84)

Everton - Hal 2:0 (2:0)
(Felaini 19, Arteta 45)

Midlsbro - Sanderlend 1:1 (1:0)
(Alveš 45 - Džons 82)

Njukasl - Vest Hem 2:2 (1:1)
(Oven 19, Kerol 78 - Belami 30, Kol 55)

Stouk - Liverpul 0:0

Fulam - Blekburn odgođeno
Portsmut - Mančester siti odgođeno

U nedelju:
Vigan - Totenhem (14.30)
Mančester junajted - Čelsi (17.00)

TABELA: Liverpul 46, Čelsi (-1) 42, Aston Vila 41, Mančester junajted (-3) 38, , Arsenal 38, Everton 35, Vigan (-2) 28, Hal 27, Fulam (-2) 26, Vest Hem 26, Njukasl 23, Bolton 23, Sanderlend 23, Portsmut (-1) 23, Mančester siti (-1) 22, Midlsbro 21, Totenhem (-1) 20, Stouk 21, Blekburn (-1) 18, VBA 18.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC