• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRANCUSKA: Abrijel petom ukrotio "lavove"!

Fantastičan potez Fabrisa Abrijela bio je dovoljan Lorijenu da uzdignute glave napusti zaleđeni "Žerlan" u dvoboju 20. kola protiv Liona (1:1).

 FRANCUSKA: Abrijel petom ukrotio "lavove"! Izvor: MONDO

Kiks lidera i sedmostrukog uzastopnog prvaka Francuske u subotu uveče iskoristili su Ren i Marsej da se pobjedama nad Okserom (2:0) odnosno Grenoblom (1:0) dodatno približe "lavovima", kojima očigledno nisu prijale velike hladnoće zbog koje su odložene utakmice: Valensijen - Kaen, Nansi - Nica, te Le Man – Lil.

Ipak, domaćin je prvi stigao do prednosti golom Brazilca Edersona, koji je sproveo u mrežu odbijanac nakon šuta Karima Benzeme. U finišu poluvremena Abrijel je u stilu Marokanca Rabe Madjera, koji je osamdesetih donio Portu titulu evropskog šampiona, petom osigurao Lorijenu važan bod u borbi za opstanak.

Derbi dana odigran je na stadionu "Abe Dešamp", gdje je Marsej golovima Samasa i Valbuene stigao do nove pobjede, kojom se iskupio za debakl od Nansija (3:0) u prošlom kolu na "Velodromu".

"Bomba" Muse Soa iz 46. minuta kojom je pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa donijela je Renu sva tri boda u dvoboju sa Grenoblom (1:0), poslije kojeg je skočio do drugog mjesta na tabeli. Na toj poziciji ostaće barem 24 sata, pošto se u nedelju uveče igra veliki derbi između Bordoa i PSŽ-a.

Ako ekipa Lorana Blana savlada Parižane vratiće se na drugu poziciju, a ukoliko "sveci", inače jedini francuski tim koji se bori na sva četiri fronta (Liga Francuske, Liga Kup, Kup Francuske i UEFA Kup) osvoje bodove, preskočiće Žirondince i umiješaće se u borbu za sam vrh.

Na začelju je ostao prikucan Avr, koji je na svom terenu, zbog isključenja dvojice igrača olakšao posao Tuluzu (1:0), dok je Nant takođe u gostima nadigrao Monako (2:1) i krenuo prema sredini tabele.

REZULTATI 20. kola

Okser - Olimpik Marsej 0:2 (0:1)
(Samasa 43, Valbuena 77)
Avr - Tuluz 0:1 (0:0)
(Dido 80)
Olimpik Lion - Lorijen 1:1 (1:1)
(Ederson 9 – Abrijel 42)
Monako - Nant 1:2 (0:2)
(Likata 86 - Bagajoko 5, Kapue 41)
Ren - Grenobl 1:0 (0:0)
(Soa 46)
Sošo - Sent Etjen 1:0 (0:0)
(Perkis 66)
Valensijen - Kaen odloženo
Nansi - Nica odloženo
Le Man - Lil odloženo

U nedelju:
Bordo - Pari sen Žermen (21 h)

Tabela: Olimpik Lion 39, Ren 37, Bordo (-1)35, Olimpik Marsej 35, Tuluz 34, PSŽ (-1) 33, Lil (-1) 32, Nica (-1) 30, Lorijen 27, Nansi (-1) 25, Grenobl 25, Le Man (-1) 24, Kaen (-1) 23, Monako 23, Nant 23, Okser 20, Sent Etjen 19, Sošo 17, Valensijen (-1) 15, Avr 12.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC