• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Vučinić - Pato 2:2!

Italijanski debi globalne marketinške ikone Dejvida Bekama protekao je u znaku fudbalera čije vrijeme tek dolazi, Mirka Vučinića i Alešandrea Pata.

 SERIJA A: Vučinić - Pato 2:2! Izvor: MONDO

Roma i Milan remizirali su na Olimpiku u derbi meču 18. kola Serije A (2:2), a sve golove postigli su Crnogorac i Brazilac. Roma je vodila na poluvremenu, Milan preokrenuo, na kraju je završeno najpoštenijim ishodom.

Trener domaćih Lućano Spaleti odlučio se za defanzivnu taktiku, sa usamljenim Vučinićem u špicu, apsolutno prepustivši inicijativu "rosonerima". Pokazalo se da je to bila dobitna formula, ali samo za prvih 45 minuta.

Vučinić je doveo Romu u vođstvo pošto je centaršut Risea sa lijevog krila primio na grudi, na malom prostoru "obrnuo" Jankulovskog i poslije toga mogao samo da pita Kristijana Abijatija u koju će stranu da mu šutira - 1:0!

U drugom poluvremenu, sasvim druga priča. Milan je za samo osam minuta igre uspio da preokrene rezultat.

Marek Jankulovski je u 48. minutu probio defanzivnu liniju Rome, proigrao Kaku na levoj strani, a Brazilac na drugoj stativi pronašao usamljenog zemljaka Pata. Ofsajda nije bilo, a omalenom napadaču nije bilo teško da postavi nogu i izjednači rezultat.

Pet minuta kasnije ponovo Pato! Primio je loptu od Ronaldinja, kao brzi voz se stuštio ka golu Donija, ostavivši na "prvoj stanici" Filipa Meksesa. Brazilac je potom iz gotovo "mrtvog ugla" potkopao loptu i poslao je u mrežu - 1:2.

Dva brza gola gostiju natjerala su Romu da se otvori, pa se u nastavku meča vodila borba bez kompromisa, sa šansama na obje strane.

Bolje su se snašli domaći, a do novog izjednačenja došlo je poslije šuta Matea Brigija. Lopta se od jednog defanzivca Milana odbila do Vučinića, koji je umješno reagovao i u padu poslao plasiran udarac glavom u sam donji lijevi ugao.

Do kraja meča nije nedostajalo uzbuđenja, jer se ni jedni ni drugi nisu zadovoljavali remijem, ali je konačan rezultat ostao onaj iz 72. minuta.

Dejvid Bekam neočekivano se našao u startnoj postavi Milana i odigrao skoro cijeli meč, ovom prilikom u bijelom dresu. Engleski veteran zaslužio je prolaznu ocjenu - nije briljirao, ali je najavio da će biti od koristi ekipi koja ima mnogo zvijezda, ali uglavnom u ofanzivnom redu.

Milan će narednu nedjelju provesti na trećem mjestu sa 34 boda, devet manje od vodećeg Intera, a pet od drugoplasiranog Juventusa.

Roma je tek jedanaesta sa 24 boda, ali ima i utakmicu manje. Ako savlada Sampdoriju, imaće dovoljno vremena da se umiješa u borbu za vrh tabele.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC