• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Pravac dupla kruna i Liga šampiona

Na "prozivci“ trenera Slaviše Jokanovića pojavilo se 27 igrača. Prvi dio priprema u Beogradu, a naredna dva u Antaliji.

 PARTIZAN: Pravac dupla kruna i Liga šampiona Izvor: MONDO

Toplo je bilo crno-belima kada su u ponedjeljak prvi put u 2009. godini izašli na teren ledom okovanog "Zenumela“.

Iako su uvodne krugove istrčali po "debelom minusu“, plus od tri, odnosno sedam bodova u odnosu na najbliže pratioce na tabeli Superlige grijali su im srca.

"Prozivci“ trenera Slaviše Jokanovića prisustvovalo je 27 igrača.

"Da nam ova godina bude bolja od prošle i da naredne godine u ovo vrijeme prepričavamo kako je bilo u Ligi šampiona“, poželeo je igračima Partizana predsjednik Dragan Đurić.

Obratio im se i direktor Ivan Tomić podsjećajući da su ciljevi uvjek isti – oba domaća trofeja.

"Zamolio bih vas da u svakom trenutku na treninzima razmišljate samo o tome i da se na kraju sezone radujemo kao što smo se radovali prošle godine“, rekao je Tomić.

Trener Jokanović je učenicima postavio zahtjeve.

"Od vas se traže rad i disciplina kako bismo postali prva generacija koja je osvojila dvije duple krune. Ne sumnjam da možemo da ponovimo uspjeh iz prošle sezone“, jasan je bio Jokanović prije nego što je ekipu izveo na teren.

U odnosu na prethodni put kada su bili na okupu, među crno-belima nema Zorana Tošića (otišao u Mančester junajted), Đorđa Lazića (Metalurg, Donjeck), Darka Maletića (Koblenc), Nenada Brnovića (pozajmljen Radu), Milana Perića (pozajmljen Jagodini), Veljka Paunovića, koji je okačio kopačke o klin i Dragana Čadikovskog.

Među 27 igrača koji su došli na „prozivku“ našao se i Nenad Marinković, koji će vjerovatno Brnovićevim stopama na Banjicu.

Od novajlija su se pred Jokanovićem pojavili Brana Ilić (Rad), Vašington da Silva (Makedonija Đorče Petrov), Bogan Stević (Radnički, Obrenovac), kao i tandem iz Teleoptika Nemanja Tomić – Aleks Dos Santos.

Stigao je i Žuka, iako je dobio odrešene ruke u izboru nove sredine, pojavio se i Aleks Ngambi, ali ne i Tunišanin Kamel Zajem, koji je kao i Nigerijac bio dužan da dođe.

"Nije nam se ni javio“, kratko je prokomentarisao Ivan Tomić Zajemov postupak.

To nije konačan spisak prvotimaca.

"Ostale su još neke nedoumice, a pokušaćemo da sastav kompletiramo u što kraćem roku. Dovešćemo još dvojicu novih, krilnog igrača i defanzivca. Sigurno je da će biti još i odlazaka“, podvukao je Tomić.

Direktor Partizana se još jednom osvrnuo i na prodaju Zorana Tošića i Adema Ljajića, koji će kao pozajmljen igrač Mančester junajteda nositi crno-beli dres još godinu dana.

"Napravili smo sjajan posao, ne samo u finansijskom nego i u marketinškom smislu. Partizana je sada dodatno porastao u Evropi", zaključio je Ivan Tomić.

Crno-bijeli će uvodni dio priprema odraditi u Beogradu, a zatim će se 21. januara preseliti u Antaliju gdje će u narednih deset dana odigrati tri kontrolna meča, protiv Salcburga, Kluža i Belhatova.

Posljednjeg dana januara će se vratiti u srpsku prestonicu, a pet dana kasnije ponovo će u Antaliju (u drugi hotel).

U periodu do 15. februara na programu će imati još tri provjere, sa podgoričkom Budućnosti, Hirošimom i Makedonijom Đorče Petrov.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC