• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Ne skidamo nogu sa gasa

Dejan Stanković zbog povrede nije igrao u poslednjem kolu italijanskog prvenstva u kome je Inter osvojio samo bod protiv Kaljarija (1:1).

 Stanković: Ne skidamo nogu sa gasa Izvor: MONDO

Trener Žoze Murinjo je kasnije izostanak kapitena srpske reprezentacije obeležio kao jedan od ključnih razloga neuspjeha.

Stanković igra u odličnoj formi ove sezone, kako u dresu Intera, tako i u dresu reprezentacije Srbije, pa je logično što i zvanični sajt FIFA objavio veliki intervju sa njim.

Vezista Intera je više pričao o „orlovima“, ali se dotakao i Crvene zvezde, Žozea Murinja...

Stanković vjeruje da je nacionalni tim pod vođstvom Radomira Antića na dobrom putu ka Južnoj Africi.

"Moramo da budemo konsantno na visokom nivou. Često dobro startujemo, ali se brzo zadovoljimo. Nadam se da će nam selektor Antić promijeniti takav mentalitet i da će uspjeti da nam održi koncetraciju", kazao je Stanković za sajt FIFA.

"Ne smijemo da skidamo nogu sa gasa. Ne smijemo da gubimo poene na utakmicama sa slabijim fudbalskim nacijama, jer bi to moglo da bude pogubno", dodao je vezista Intera.

Stanković je, ipak, izrazio optimizam, koji prije svega temelji na dobrim partijama "orlova" od dolaska Antića na funkciju selektora.

"Promena selektora je najbitnija promjena u našem timu. Antić je izuzetno poštovan u Srbiji i njegovo iskustvo će nam biti korisno, posebno mlađim igračima".

Srbija je od dolaska Antića, desetak dana pred početak kvalifikacija za Mondijal u Južnoj Africi, pobijedila Farska Ostrva (2:0), Litvaniju (3:0), a u gostima i Austriju (3:1).

Jedini poraz doživjela je na gostovanju Francuskoj u Parizu (1:2), ali je opšti utisak da je ekipa značajno napredovala u odnosu na igre u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj.

"Svi smo bili vrlo razočarani neuspjehom u prethodnim kvalifikacijama, ali možemo samo sebe da krivimo za to... Sada su, ipak, grupe manje, pa je i takmičenje direktnije. Moramo da, prije svega, pobijedimo sve utakmice kod kuće, a takođe i da savladamo najopasnije rivale Rumuniju i Francusku".

Kapiten Srbije je, međutim, naglasio da ne treba potcijeniti ni manje rivale.

"Razlika u kvalitetu timova se smanjuje. „Manje“ nacije finansijski rastu i sada za selektore dovode strance, koji im prave fudbalske revolucije. Danas morate da poštujete svakog protivnika".

FIFA je podsjetila i na Stankovićevu klupsku karijeru, brojne trofeje u Italiji, ali i činjenicu da je sa 18 godina bio najmlađi kapiten Zvezde.

"Ponikao sam u Zvezdi, već sa 16 godina bio sam u prvom timu, debitovao šest mjeseci kasnije, tako da sam se sa 18 već osećao zrelim, pa me kapitenska traka nije opterećivala. Naprotiv, bilo je to ispunjenje dječačkog sna... Takve stvari te primoraju da brže sazriš", naglasio je Stanković i dodao:

"Nikada nisam ni prestao da napredujem i rezultati to dokazuju. Osvojio sam mnogo titula za poslednjih pet godina, ali ne namjeravam da sa sada zaustavim. Nedostaje mi trofej Lige šampiona".

Nisu ga omele ni spekulacije medija pred početak tekuće sezone da novi trener Intera Žoze Murinjo ne računa na njega, koji je, ipak, ostao u Milanu i izborio se za mesto u startnoj postavi tima.

"Imam sreću da sarađujem sa Morinjom. On je pobjednik, čovjek koji stoji iza mnogih inovacija u modernom fudbalu", završio je priču Dejan Stanković.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC