• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO odustao od Baneta i potpisao kapitena BiH

Branislav Ivanović bio je na meti mnogih velikih evropskih klubova i prije nego što je prošle zime prešao iz moskovske Lokomotive u Čelsi.

 PAO odustao od Baneta i potpisao kapitena BiH  Izvor: MONDO

Nije se mnogo promijenilo ni godinu dana kasnije. Jeste to što bek srpske reprezentacije zaista rijetko nastupa za londonskog giganta, ali i to što njegov aktuelni klub nema namjeru da ga pusti u drugu sredinu.

Posljednje "NE" stiglo je na adresu grčkog Panatinaikosa, koji je Ivanovića želio (bar) na šestomjesečnu pozajmicu. Znali su Grci da uz desnu aut liniju u Čelsiju, kod Skolarija, prednost dobijaju Beleti i Bosingva, dok se u centralnom dijelu odbrane najčešće rotiraju Teri, Karvaljo i Aleks.

Računali su Grci na to da bi uprava Čelsija možda procijenila, da je za Ivanovića u ovom trenutku bolje da negdje igra, nego se šeta od klupe do tribina. Ali, nisu...

U upravu Panatinaikosa stigao je odgovor da Čelsi neće pustiti Ivanovića, tako da su se zeleni već snašli i angažovali kapitena reprezentacije BiH, Emira Spahića (1980, 183), koji je kao i Ivanović, igrao u Lokomotivi.

Spahić je rođen u Dubrovniku, ali je odabrao da igra za zemlju odakle vuče porijeklo.

S druge strane, Ivanović se ne obazire previše na to što mu Čelsi ne dozvoljava da ode ni na pozajmicu, bez obzira gde: Panatinaikos, Juventus, Milan... Ipak, i njegovo strpljenje ima granica.

"Kada sam došao u klub, imao sam manju povredu, ali ni poslije oporavka nisam dobio šansu da igram. Ove sezone, tek poslije dva mjeseca sam dobio priliku da igram i pokazao sam dio onoga što mogu. To je samo prvi korak, moram da radim još bolje i da popravim svoju igru. Srećan sam zbog svog napretka, a kada ga ne bude bilo tražiću transfer", rekao je Ivanović za ruski dnevnik "Sport ekspres".

"U tako velikom klubu, konkurencija je ogromna, ali to je dobra stvar. Bez toga, niko od nas ne bi napredovao. Svi imamo samo jedan cilj, a to su trofeji. Trener odlučuje ko će da igra i niko ne dovodi u pitanje njegov izbor. Svako mora da se dokazuje, prvo na treninzima, a onda na utakmicama", objasnio je on.

Ivanović je priznao da mu je bilo potrebno vrijeme kako bi se navikao na rad u Engleskoj, nakon što je dvije sezone igrao za moskovsku Lokomotivu.

"Svakom igraču koji dođe u Veliku Britaniju potreban je period adaptacije. Kada se naviknete na način rada na treninzima, u stanju ste da igrate utakmice na svaka tri dana".

Ivanović je rekao da svi igrači Čelsija ostaju poslije treninga kako bi dodatno radili.

"Kada sam došao u Čelsi, nije mi padalo na pamet da ostajem poslije treninga. Tada sam vidio da svi fudbaleri ostaju, predvođeni kapitenom Džonom Terijem. U Engleskoj sve zavisi od vas, a da bi ste zauzeli mjesto u prvom timu u svakom trenutku morate da budete u najboljoj formi".

Srpski reprezentativac objasnio je da mu je upravo kapiten Teri bio inspiracija za bolji rad i dokazivanje u klubu.

Teri je prošle sezone u finalu Lige šampiona protiv Mančestera promašio penal, a Junajted je osvojio titulu.

"To je za njega bio pravi košmar, ali vjerujem da je Teri nakon promašenog penala postao još jači. Znam da mu je bilo teško, od malih nogu je u klubu i želio je taj trofej više od svih nas. To je bio loš dan, kakav ima svako od nas u karijeri", rekao je Ivanović.

Upitan da li postoji mogućnost da jednog dana ponovo zaigra za neki od ruskih klubova, Ivanović je rekao:

"Ne mogu da isključim tu mogućnost, ali to nije nešto što u ovom trenutku mogu da planiram. Jedna stvar je sigurna, u Rusiji sam se osjećao veoma dobro".

Ivanović je u januaru prošle godine potpisao za Čelsi, a do sada je odigrao devet utakmica za londonski klub.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC