• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đuričić: Srpski zvanični jezik u Mančesteru

Klupko snova se za Filipa Đuričića odmotava svjetlosnom brzinom. Stigao je do "Teatra snova".

 Đuričić: Srpski zvanični jezik u Mančesteru Izvor: MONDO

Mladi fudbaler obrenovačkog Radničkog je u nedelju otputovao u Englesku kako bi osam dana proveo kao gost Mančester junajteda.

"Svakog dana sve nas je više na 'Old Trafordu'. Ako budemo dobri, biće sigurno još Srba u Mančester junajtedu i srpski će postati zvanični jezik, pored engleskog", našalio se Đuričić u razgovoru za "Kurir".

"Crveni đavoli" ne zovu u goste bez razloga. Nedavno je mladi igrač Partizana Adem Ljajić bio na "izletu" u Mančesteru, a nedugo zatim je i potpisao ugovor.

"Ljudi iz kluba su mi skrenuli pažnju da ne pričam medijima detalje o mom boravku u Mančesteru, posebno da ne pominjem pregovore i šta može da se dogodi po tom pitanju".

Tek što je stigao na Ostrvo, Đuričić je imao nevjerovatnu čast. Iz lože "Old Traforda" je pratio derbi Premijer lige između Mančestera i Čelsija.

Oko kamere ga je "uhvatilo" ispred Žozea Murinja!

"Nisam slušao šta priča Murinjo, ali priznajem da sam se iznenadio kada sam ga ugledao u redu iznad mene. U poluvremenu sam u loži mogao da vidim Fabija Kapela, Marsela Desaija i mnoge druge koje sam doskora gledao na televiziji. Bio je to nestvaran prizor".

Na pitanje ko je od igrača ostavio najjači utisak, fudbaler koji će uskoro proslaviti 17. rođendan odgovara:

"Rajan Gigs i Kristijano Ronaldo. Naravno, Nemanja Vidić je bio na svom nivou i vjerovatno najbolji na terenu zbog gola i toga kako je čuvao Drogbu".

I zaista mu za sada na Ostvru nije neophodno poznavanje engleskog jezika. Srpski čuje na sve strane.

"Došao sam zajedno sa Budom Vujačićem, a već sam se vidio sa Tošićem i Vidićem. Ja sam trenirao sa drugom ekipom, a oni sa prvom. I oni su bili iznenađeni kad smo se sreli i baš su prokomentarisali da nas je svakog dana sve više", zaključio je bivši igrač omladinskog pogona Crvene zvezde i Olimpijakosa.

Đuričić se u Srbiju vraća 18. januara. Do tada će proći testove u taboru prvaka Evrope i svijeta.

"Ukoliko bude radio po ukusu Aleksa Fergusona, onda bi poslije 25. januara, a najkasnije do početka februara, i ja otputovao u Mančester kako bi smo pregovarali o transferu i potpisali ugovor", objelodanio je menadžer mladog igrača Jovica Radonjić za "Blic" i dodao da bi u slučaju potpisivanja ugovora Đuričić bio proslijeđen na kaljenje ili obrenovačkom Radničkom ili nekom belgijskom klubu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC