• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bambi" ushićen, komplimenti od Fergija

Zoran Tošić predstavljen u Mančester junajtedu. Pun je pozitivnih utisaka, a Ferguson mu daje šest nedelja do debija.

 "Bambi" ushićen, komplimenti od Fergija Izvor: MONDO

Zoranu Tošiću se ispunio dječački san da obuče dres jednog od najvećih klubova na svijetu - Mančester junajteda, gdje je naišao na zaista sjajan primjer, a već je dobio i prve komplimente.

Trener Mančestera, ser Aleks Ferguson uporedio je srpskog reprezentativca sa Dejvidom Bekamom(!), a na konferenciji za novinare ga je zvao Zoran (valjda mu je tako lakše nego Tošić).

"Ima razlike između Zorana i Ronalda. Ronaldo ima fantastičnu brzinu, dribling u trku, dok Zoranu više odgovara otvoren prostor. Ima, međutim, sličnosti između Zorana i Dejvida Bekama, jer mu je karakteristika da se puno kreće i više asistira. Igra lijevom nogom, mada u reprezentaciji Srbije igra na desnoj strani. Gledali smo ga na toj poziciji na nekoliko utakmica, ali njegova 'prirodna' strana je lijeva", primjećuje Ferguson, otkrivajući zapravo gdje ćemo gledati Zorana Tošića u dresu "crvenih đavola".

Ferguson je potom ishvalio dosadašnjeg fudbalera Partizana. "Zoran razumije igru. Pametan je, odlično prati igru, sjajno asistira i napada. Ima dobru energiju i više je sličan Naniju nego Ronaldu. Naravno da bismo voljeli da se svi mladi igrači jednog dana 'pretvore' u Ronalda, to i ne mora da se kaže!".

"Zoran je tip igrača za Mančester!", podvukao je Ferguson.

Trener Mančestera ne želi da pritiska Tošića i zato ga neće odmah "bacati u vatru". Zna "iskusni lisac" da je mladom igraču potrebno vrijeme za prilagođavanje.

"Ovom mladom momku su se dogodile mnoge stvari u poslednje vrijeme. Prilagođavanje je uvijek potrebno, pogotovo kod mladih igrača. Psihički treba da se naviknu, da se prilagode engleskom stilu fudbala. Ali, očekujemo da Zoran napravi dobar napredak".

Ferguson mu daje šest nedelja za adaptaciju i za ulazak u formu, jer nije igrao od 10. decembra.

Tošiću je ovo bila prva konferencija za novinare u Mančesteru, "vatreno krštenje".

"Ovo je najvažniji dan u mom životu! Gledao sam Mančester godinama i osjećaj biti ovde je zaista sjajan. Sada samo mislim na treninge i da zaigram za ovaj veliki klub", bile su prve riječi "Bambija".

Tošić je ushićen prijemom u Mančesteru. Od Nemanje Vidića je to, naravno, očekivao, ali su ga ostali iznenadili.

"Uz Nemanju, mnoge stvari su lakše. Pomaže mi i na terenu i van njega. Sjajno je što je on ovde. On je bio u drugačijoj situaciji, bio je potpuno sam. Ali, i ostali momci su stvarno nevjerovatni. Učinili su da se osjećam dobrodošlim i pomažu mi u svemu", utisci su srpskog reprezentativca.

Upitan da li će morati da promijeni stil igre da bi se prilagodio engleskom načinu igranja, Tošić je odgovorio: "Znam šta mogu da pružim. Kada budem spreman da igram i kada me trener stavi u ekipu, vjerujem da neću morati mnogo da se mijenjam. Ali, na drugima je da odluče kad budem spreman".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC