• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko nije vidio ubicu iz Futoga

Niko od ispitivanih učesnika tuče navijača Partizana i Vojvodine u Futogu, aprila prošle godine, tvrdi da nije vidio ubicu Dejana Dimitrijevića.

 Niko nije vidio ubicu iz Futoga Izvor: MONDO

Svi svjedoci na suđenju optuženim navijačima Vojvodine i Partizana zbog učešća u masovnom obračunu, u kojem je jedna osoba poginula, a jedna ranjena, izjavili su u petak da nisu vidjeli ko je pucao iz pištolja.

Svjedoci Dejan Hrubik, Nikola Radusinović i Duško Rudović kazali su da su 14. aprila prošle godine bili u grupi od oko 15 navijača Partizana kraj Železničke stanice u Futogu, ali da nisu učestvovali u obračunu i da su pucnje samo čuli, ali nisu vidjeli počinioca.

Tada je poginuo 27-godišnji Dejan Dimitrijević, a ranjen je maloljetni B. S.

Prema njihovom svjedočenju, otišli su na zakazanu tuču "jedan na jedan" rivalskih navijača, između Nemanje Jovanovića i Milana Majkića, nakon čega se dogodila tragedija u kojoj je poginuo Dimitrijević.

Svjedoci su rekli da su na licu mjesta videli 20-godišnjeg Stevana Stankovića, koji je osumnjičen za ubistvo Dimitrijevića i ranjavanje S. B, ali da nisu primjetili da se on umiješao u tuču, niti da je povukao obarač na pištolju.

Oni su rekli da su počeli da bježe kada je na zakazano mjesto došla veća grupa navijača Vojvodine, i da su poslije toga čuli tri do pet pucnja.

Svjedok Nebojša Tomaš rekao je da mu je osumnjičeni, koji je njegov komšija, poslao poruku te večeri i tražio da ode kod njegovog oca i traži ključeve od vikendice, jer je "velika frka", zbog čega mora da se skloni, kao i da je "ugasio za cio život".

Istog dana je svjedočio i B. S. koji je rekao da nije ništa znao o tuči i da je samo odveo neke mladiće na mjesto okršaja, jer nisu znali gdje se nalazi. On tvrdi da je čuo tri do četiri pucnja od kojih ga je jedan pogodio, nakon čega se ničeg više ne sjeća.

Zbog tvrdnje da su ljekari tokom operacije izvadili metak iz njegovog tijela, što se razlikuje od nalaza vještaka koji tvrde da je metak i dalje u njegovom tijelu, sud je zatražio da se o tome izvedu dodatni dokazi, kako bi se eventualno utvrdilo da li je kobne večeri pucano iz više oružja.

Prvooptuženi Stanković ranije je u svom iskazu porekao krivična djela za koja je optužen. On je kazao da zna ko je to učinio, ali ne smije da kaže, zbog lične bezbjednosti i bezbjednosti svoje porodice.

Niko od preostalih 20 optuženih nije u svom iskazu rekao da je vidio ko je pucao kobne noći, jer je bio mrak. Svi oni rekli su da se ne osjećaju krivima za učestvovanje u tuči, jer nje nije ni bilo, niti da su na licu mjesta vidjeli štangle i motke.

Svi optuženi simpatizeri novosadskog kluba rekli su da su nakon tuče došli da pomognu povrijeđenom Majkiću, učesniku zakazane tuče, i da nisu namjeravali da napadnu protivnički tabor. Suđenje se nastavlja 20. februara.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC