• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babarogić predsjednik Zajednice, Bini funkcija

Skupština Zajednice Superligaša Srbije jednoglasno je izabrala Branimira Babarogića za predsjednika, a Dragišu Binića za potpredsjednika.

 Babarogić predsjednik Zajednice, Bini funkcija Izvor: MONDO

Sastanku u petak su prisustvovala 23 člana, a odsutan je bio samo predstavnik Partizana Ratomir Babić. Ova sednica bila je nastavak skupštine prekinute u decembru zbog proceduralnih razloga.

Babarogića je predložila Crvena zvezda, a jednoglasno ga je podržao Upravni odbor, prije nego što je izabran na Skupštini. On je na čelu Zajednice zamijenio dosadašnjeg predsjednika Mileta Tomića, koji je u decembru podnio ostavku.

Binića su Upravni odbor i Skupština podržali kao kandidata Vojvodine, Napretka i Jagodine. On je na potpredsjedničku funkciju došao umjesto Životija Jeremića iz Jagodine, koji je nedavno podnio ostavku zbog zdravstvenih problema.

Mandat Babarogića i Binića trajaće do 2012. godine.

"Trudiću se da opravdam povjerenje svih koji su me podržali. Moji glavni ciljevi biće borba za povratak publike na tribine i regularnost takmičenja. Takođe, želim transparentan rad i dobar odnos sa medijima", rekao je Babarogić.

Babarogić je prije nekoliko godina obavljao funkciju predsjednika Komisije za suđenje, ali je naglasio da nema namjeru da se sada miješa u rad tog tijela, već da izgradi dobar odnos.

"Ne mislim da se miješam u njihov rad, želim da klubovi shvate da su sudije sastavni dio fudbala i da oni imaju pravo na grešku, kao i igrači", naveo je novi predsjednik Zajednice Superligaša.

"Jedna od novina koje želim da unesem je i da napravimo reprezentaciju Super lige, koja će se okupljati nekoliko puta godišnje na različitim mjestima u Srbiji. To bi pomoglo i FSS-u da se vide svi talentovani igrači na jednom mjestu", dodao je Babarogić.

Novi potpredsjednik Zajednice Dragiša Binić istakao je da će se truditi da srpski fudbal vrati na mjesto koje zaslužuje.

"Mjesto našeg fudbala je mnogo bolje od onoga koje trenutno zauzima. Imamo dosta mladih, talentovanih fudbalera i to ćemo uraditi uz pomoć struke", rekao je Binić.

On je dodao da, za razliku od prethodnog saziva kada nije želio da prihvati mjesto potpredsjednika Zajednice, sada to učinio, jer su se stvari promijenile na bolje.

"U prošlom sazivu sam odustao, jer to jednostavno nije bilo to. Sada smo dobili pravog predsjednika, koji je uspješan privrednik i razumije fudbal, što će se uskoro i pokazati", zaključio je Binić.

Proljećni deo Jelen Super lige Srbije počinje 21. februara.

(Beta, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC