• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalderon: Odlazim uzdignute glave

Ramon Kalderon nije više predsjednik Reala iz Madrida. Suviše skandala pratilo ga je da bi ostao na tom mjestu.

 Kalderon: Odlazim uzdignute glave Izvor: MONDO

Ramon Kalderon nije više predsjednik Reala iz Madrida. Ovu vijest je potvrdio sam, na pres konferenciju u petak u 18 časova na stadionu Santijago Bernabeu

"Odlučio sam da, suprotno preporukama mog Upravnog odbora, podnesem ostavku na funkciju predsjednika Reala", rekao je 57-godišnji Kalderon na konferenciji za novinare na kojoj je priznao da je griješio, ali je negirao da je kršio propise.

"Odlazim uzdignute glave", istakao je Kalderon, koga će do klupskih izbora po završetku sezone mijenjati Visente Boluda.

Kalderon se, inače, novinarima obratio sa suzama u očima, čitajući pripremljen govor.

"Nisam kukavica i nemam šta da krijem. Nadam se da ću odlaskom i nuđenjem svoje glave pomoći da se smiri šira javnost oko Reala. Ona je potresena dnevnim pričama koje, pokazujući apsolutni prezir prema svim poznatim moralnim obrascima, sastavljaju i objavljuju mediji".

Sada već bivši predsjednik Reala je podsjetio i na uspjehe kluba pod njegovim vođstvom, odnosno na osvajanje dvije uzastopne titule prvaka Španije, kao i na dva trofeja sa košarkaškom sekcijom madridskog sportskog društva.

Ipak, u Španiji je javna tajna da je glavni razlog za Kalderonovo (57) povlačenje sa čela "najboljeg kluba XX vijeka" preveliki pritisak javnosti i opozicije u klubu poslije objavljivanja vijesti u "Diario Marca" magazinu da su lažirani izbori na kojima je Kalderon, 2. jula 2006. godine pobijedio rivala Huana Palasiosa, ali i da je slična manipulacija napravljena nedavno na poslednjoj Skupštini kluba.

Prvo, prije dvije godine, navodno nisu računati glasovi članova Skupštine pristigli poštom i Kalderon je pobijedio Palasiosa rezultatom 8.344:8.098.

Da je bilo štelovanja glasova 2006. godine javnost je saznala u decembru 2008, uoči redovne Skupštine kluba na kojoj je opozicija žestoko napadala Kalderona i njegove saradnike.

Tada je trebalo usvojiti budžet za narednu godinu, a to je Kalderonu, piše Marka, uspjelo samo zahvaljujući tome što je u salu uveo veliki broj ljudi koji nisu članovi Skupštine, a ispred je ostalo oko 200 legalno izabranih delegata. Opozicija je pokušala da smijeni omraženog predsjednika, ali je bila preglasana za 47 glasova, a potom je usvojen i budžet.

Prošlog utorka, "Marka" je objavila cijelu priču, uz izjave nekoliko svjedoka, što je bilo oštro demantovano od strane Reala. Ipak, tiražni časopis imao je "keca u rukavu" i objavio je slike sa Skupštine, gdje se jasno vidi kako glasaju Kalderonovi rođaci, kojih nema na listi delegata. Poslije toga, ostavka je bila najmanje što je predsjedniku preostalo da uradi.

Nije samo skandal na izborima bio adut za Kalderonov opoziv. On je neprijatelje sticao čestim oprečnim izjavama, a nije prezao da uvrijedi ni sopstvene fudbalere, kao što je bio slučaj sa Dejvidom Bekamom, prije nego što je Englez otišao u LA Galaksi.

Kalderon je obećavao da će dovesti Seska Fabregasa, Kaku i Kristijana Ronalda, ali se sve završilo na angažmanu Klasa-Jana Huntelara i Lasane Dijare, koji su stigli ove zime i za koje su u klubu računali da će prestavljati pojačanja za Ligu šampiona, jer Barselona u Primeri bježi 12 bodova.

Kada su predstavili Holanđanina i Francuza, u klubu su saznali da samo jedan od njih dvojice, po pravilniku UEFA, ima pravo nastupa na proljeće u Ligi šampiona. To je toliko razbjesnilo Kalderonove protivnike, da je jedan čak izjavio da zbog toga "treba ubiti neke ljude".

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC