• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gavrančić: Ne mogu bez Lige šampiona

Gavran je sletio u crno-bijelo jato i tu će ostati godinu dana. Tako bar piše u ugovoru koji je bivši reprezentativac potpisao sa Partizanom.

 Gavrančić: Ne mogu bez Lige šampiona Izvor: MONDO

"Jednogodišnji ugovor je obostrana želja. Razgovarali smo o mogućnosti dvoipogodišnjeg i šestomjesečnog ugovora, ali smo se našli na 12 mjeseci. Najviše zbog Lige šampiona", izjavio je Goran Gavrančić pošto je zadužio crno-bijeli dres sa brojem 52.

"Taj broj sam izabrao jer je petica zauzeta, a nju posebno volim. Dvojku sam dodao jer sam rođen 2. avgusta", objasnio je 30-godišnji defanzivac.

Iz Čukaričkog je 2001. godine otišao u Kijev gdje je bio član Dinama sedam godina, a zatim je na pola sezone pozajmljen grčkom PAOK-u.

"Prijatno sam iznenađen što u našoj zemlji postoji klub sa organizacijom koja igraču obezbjeđuje stabilnost. Pregovori su bili dugi, ali su nam se poklopile želje, motivi i ambicije".

Gavrančić tvrdi da je imao nekoliko ponuda iz inostranstva, ali da se odlučio da dođe u Humsku 1 zbog navike igranja u Ligi šampiona.

"Želeo sam da nastavim karijeru u nekoj od pet najjačih evropskih liga, ali nisam želio da se borim za opstanak niti za mjesto u sredini tabele. Sa Dinamom sam stalno igrao u Ligi šampiona i isto želim i sa Partizanom. To je i bila prva stavka u pregovorima".
Gavrančić je prošao Zvezdinu školu fudbala, ali vjeruje da mu to neće predstavljati kamen spoticanja u ostvarivanju dobrih odnosa sa navijačima Partizana.

"Kao profesionalac uvijek navijam za klub čiji dres nosim. Navijačima Partizana treba da bude drago što sam došao, kao što je bilo i navijačima PAOK-a kada sam tamo igrao, a poznato je da su Partizan i PAOK bratski klubovi".

Jasno mu je da je pred njim težak period.

"Da se ne lažemo, nisam igrao šest mjeseci i biće mi potreban određen period da se vratim u formu. Trenirao sam sa Teleoptikom, imao i individualne treninge, nisam se zapustio. Vjerujem da ću biti spreman da dam sve od sebe već na prvoj utakmici, u vječitom derbiju".

Goran Gavrančić je u periodu od 2002. do 2006. uknjižio 28 nastupa za reprezentaciju. Bio je i član čuvene odbrane koja je na deset utakmica kvalifikacija za SP u Njemačkoj primila samo jedan gol.

"Partizan igra drugačiji fudbal, znatno ofanzivniji. I sviđa mi se što uvijek igra na gol više iako je odbrani zbog toga teže".

Priznaje da se nada i pozivu sadašnjeg selektora Radomira Antića.

"Nisam igrao za reprezentaciju pod zastavom Srbije otkako se intonira naša himna. Kao navijaču mi se pri tom prizoru dizao nivo adrenalina i poželio sam da budem na terenu. Nemam nikakvih protekcija, pokušaću da se vratim u 'staru' formu i ponovo konkurišem za mjesto u reprezentaciji", zaključio je Goran Gavrančić.
Kosorić obavio preglede

Gavrančić je šesti novajlija u timu Slaviše Jokanovića, poslije Brane Ilića (Rad), Vašingtona da Silve (Makedonija Đorče Petrov), Bogdana Stevića (Radnički Obrenovac), Aleksa dos Santosa i Nemanje Tomića (obojica iz Teleoptika), a pred parafom je i sedmi.

Aleksandar Kosorić je u subotu obavio ljekarske preglede i pridružiće se crno-bijelima.

Riječ je o još jednom štoperu, 21-godišnjem, 190 centimetara visokom igraču Slavije iz Istočnog Sarajeva poniklom u Romaniji sa Pala, gdje je prve fudbalske korake načinio i sadašnji fudbaler Crvene zvezde, Ognjen Koroman.

Kosorić je proglašen za jednog od pet najboljih mladih igrača u BiH i član je reprezentacije "do 21".

Prije dolaska u Humsku, prošao je probu u belgijskom Serkl Brižu, a imao je i ponudu holandskog Groningena. Međutim, odlučio se da karijeru gradi u redovima šampiona Srbije.

U Partizanu priželjkuju da se pojačaju i Nikolom Vujovićem, ofanzivnim vezistom Mogrena...

Istovremeno, u tabor "mlađeg brata" su stigla još dvojica Brazilaca.

U Teleoptiku će pokušati da se nametnu i izbore prekomandu u prvi tim, Elton Martins da Kruz (20), koji je došao iz Korintijansa i igra lijevog veznog, i njegov vršnjak, napadač Džeferson Madeira da Silva, član Sporting Resifea.

(MONDO, foto zvanični sajt Partizana)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC