• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Žilić sa "Kantride" u Deželu!

Nekadašnji golman reprezentacije SR Jugoslavije Dragan Žilić raskinuo je ugovor sa Rijekom, i od utorka pojačao redove slovenačke Hit Gorice.

 MONDO: Žilić sa "Kantride" u Deželu! Izvor: MONDO

"Napustio sam Rijeku i potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Hit Goricom, koja je jedna od najboljih ekipa u Sloveniji. Mogu samo da kažem da sam zadovoljan uslovima i transferom, ali ne bih da govorim o konkretnom iznosu", izjavio je Žilić za MONDO.

Tridesetčetvorogodišnji čuvar mreže poslije prvih nekoliko godina na Kantridi naišao na "nerazumijevanje" rukovodstva, koje mu od marta prošle godine nije isplatilo zarađeni novac, iako je to po ugovoru, koji je Žilića vezao do ljeta 2009. godine, bilo dužno da napravi.

Zbog toga je prvi poslijeratni Srbin u hrvatskom fudbalu rata presavio tabak i potražio pravdu na Arbitražnom sudu u Hrvatskoj.

"Za sad nisam dobio novac, ali vidjećemo šta će da odluči sud. U svakom slučaju, Kantrida je sada za mene prošlost i okrećem se pripremama u novom klubu", dodao je nekadašnji reprezentativac, koji je u Hrvatskoj proveo tri i po sezone.

Hit Gorica, koja je četiri puta osvajala titule u Deželi, i dvostruki pobjednik kupa od samostalnosti Slovenije, stalni je učesnik u evropskim kupovima i važi za jedan od najboljih slovenačkih timova.

Žilić je karijeru počeo u rodnoj Kikindi, da bi prešao u Vojvodinu iz Novog Sada, odakle se prvi put otisnuo u inostranstvo - sofijski CSKA. Poslije jednogodišnje epizode u Bugarskoj vratio se u Srbiju i pet sezona nastupao za smederevski Sartid, iz koga je 2005. godine stigao u Rijeku.

(N. Šatara, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC