• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivica Barbarić pomoćnik selektora BiH

Izvršni odbor FS BiH imenovao je u subotu trenera Širokog Brijega Ivicu Barbarića za pomoćnika selektora reprezentacije BiH.

 Ivica Barbarić pomoćnik selektora BiH Izvor: MONDO

Osim postavljanja Barbarića, članovi IO FS BiH raspravljali su i o odigravanju prijateljske utakmice u FIFA terminu – 11. februara. Dogovoreno je da ukoliko propadnu planovi za neku od arapskih reprezentacija, da protiv ekipe Miroslava Ćire Blaževića zaigraju Dinamo ili Hajduk.

Ćirina želja je splitski klub, a utakmica bi bila odigrana u Mostaru.

IO FS BiH prolongirao je za narednu sjednicu prijedlog Konkursne komisije za izbor generalnog sekretara FS BiH odnosno nije raspravljano o takozvanom "petom kriterijumu" po kojem kandidat ne smije biti krivično osuđivan, ili da je protiv njega potvrđena optužnica pred bilo kojim sudom u BiH.

Takođe, nisu donesene nikakve odluke o budžetu, odnosno o ugovoru o TV pravima, za koji pojedini članovi iz IO smatraju da je finansijski nepovoljan za FS BiH. Odlučeno je da se održi posebna tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o pomenutom ugovoru.

Članovi IO FS BiH usvojili su prijedlog FS Republike Srpske da se za člana Komiteta za sudije i sudijska pitanja imenuje Duško Vujić, umjesto Radiše Vrhovca, koji je proteklog četvrtka od strane Apelacione komisije suspendovan na šest mjeseci.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC