• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Upisao se Bekam i rastužio Mihu

Siniša Mihajlović je doživio prvi poraz na klupi Bolonje! Milan je slavio ubjedljivo - 4:1 i tako se revanširao Bolonji za poraz u prvom kolu.

 SERIJA A: Upisao se Bekam i rastužio Mihu Izvor: MONDO

Domaći nisu mogli poželeti bolji start. Amoruzo se u osmom minutu probio u šesnaesterac Milana, upao u "sendvič" između Maldinija i Senderosa i pao, a sudija je bez razmišljanja dosudio najstrožiju kaznu.

Loptu je na “kreč” namiestio najbolji strijelac italijanskog prvenstva Marko Di Vajo i postigao svoj 15 gol – 1:0.

Međutim, nedugo zatim (13. minut) Ambrozini je oduzeo loptu na sredini terena, proigrao Kaku koji je iz velike udaljenosti uputio udarac, Antonjoli je samo odbio loptu, a Sedorf je natrčao na “odbitak” i u padu pogodio - 1:1.

Četiri minuta kasnije dosuđen je još jedan penal. Srušen je Zambrota i to je bila prilika za Kaku da sa bijele tačke donese prednost svom timu, što je Brazilac i učinio – 2:1.

Ionako lošu situaciju za Bolonju dodatno je pogoršao Mudingaj u 41. minutu kada je poslije neopreznog starta nad Patom zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Igrača više“rosoneri” su valorizovali samo dva minuta kasnije – Kaka je dodao loptu do Pata, ovaj mu je vratio petom, a izuzetno motivisani Brazilac je lijevom nogom neodbranjivo šutirao za 3:1.

U drugom poluvremenu igrale su se “viktorije”. Bolonja je bila potpuno bezopasna, a Milan je igrao onoliko koliko mu je trebalo.

Pola sata prije kraja Dejvid Bekam je postigao prvenac u Seriji A! Lopta je došla do Sedorfa na ivici kaznenog prostora, Holanđanin ju je samo proslijedio do Bekama, a Englez iskosa kao iz topa tukao i pogodio bliži ugao Antonjolijevog gola za konačnih 4:1.

Roma je u Napulju bila ubjedljiva - 3:0, a odličnu partiju pružili su štoperi Spaletijevog tima.

Napoli je napadao, a Roma je davala golove. Vođstvo “vučice” stiglo je nakon skraćenog kornera koji je izveo Pizaro, a Filip Mekses, koji se nalazio u ofsajd poziciji, sproveo je loptu u mrežu i pogodak je priznat.

Prednost je udvostručio drugi štoper rimskog tima Žuan, takođe poslije prekida. Korner je izveo Pizaro, a Brazilac se najbolje snašao u šesnaestercu - 2:0.

U drugom dijelu u strijelce se upisao i napadač. Defanzivac domaćih greškom je dodao loptu Akvilaniju, ovaj je odmah uposlio Mirka Vučinića, koji je iz prve šutirao "ljevicom" za konačnih 3:0 na “San Paolu”.

Serija A, rezultati 20. kola:

Bolonja – Milan 1:4
(Di Vajo 9p – Sedorf 13, Kaka 17p, 43, Bekam 60)

Lacio – Kaljari 1:4
(Roki 1 – Žeda 5, 9, Akvafreska 21p, Matri 41)

Napoli – Roma 0:3
(Mekses 18, Žuan 32, Vučinić 50)

Sijena – Atalanta 1:0
(Frik 44)

Palermo – Udineze 3:2
(Simplisio 17, 54, Kavani 57 - Pepe 2, Di Natale 63)

Leće – Torino 3:3
(Munari 12, 45, Kastiljo 73 – Saumel 47, Delafjore 56, Natali 77)

Đenova – Katanija 1:1
(Milito 73 - Martinez 67)

Inter - Sampdorija 20.30

U SUBOTU:

Ređina - Kjevo 0:1
(Italijano 90)

Juventus - Fiorentina 1:0
(Markizio 20)

Tabela: Inter 43 (-1), Juventus 43, Milan 40, Đenova 36, Napoli 33, Roma 33, Fiorentina 32, Palermo 32, Lacio 31, Kaljari 28, Atalanta 27, Katanija 26, Sijena 25, Udineze 23, Sampdorija 20 (-1), Bolonja 19, Leće 18, Torino 16, Kjevo 16, Ređina 13.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC