• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moreira "ima san", Dijara kod "frizera"

Pripreme su nužno zlo za svakog fudbalera. Malo je rada sa loptom, više se "nabija" kondicija, a zapravo najveća "umjetnost" je kako ubiti dosadu.

 Moreira "ima san", Dijara kod "frizera" Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana imaju razne načine za prekraćivanje vremena u pauzama između treninga i neke kontrolne utakmice. Najbolji fudbaler crno-bijelih Almami Moreira, ili kako ga navijači nazivaju "Dr. Mo", a saigrači "Ćale" - u slobodno vrijeme čita, napadač Lamin Dijara "muva" hostese hotela u Antaliji ili ide kod "frizera", Ivan Obradović "visi" na internetu, Nenad Đorđević, Miloš Bogunović i golman Darko Božović igraju stoni tenis...

Dolazak Baraka Obame za američkog predsjednika, prvog crnca na tu funkciju, ostvarenje je višedecenijskog sna Afro-Amerikanaca i jednog od najvećih boraca za ljudska prava Martina Lutera Kinga.

Obamina inauguracija poklopila se sa pripremama Partizana u Antaliji, ali je Portugalac Moreira spremno dočekao, po mnogima, najveći istorijski događaj u posljednjih xy godina. Naime, on je na pripreme ponio autobiografsko djelo Martina Lutera "Ima san".

"Volim da čitam, to me opušta, ali da ne bude zabune, neću u političare po završetku karijere", kaže Moreira kroz osmijeh.

Moreira je sve samo nije običan fudbaler, tačnije iskače iz rama one uobičajene (negativne) slike o fudbalerima. Portigalac tečno govori četiri jezika (portugalski, engleski, italijanski, kao i jezik rodne Gvineje Bisao). Htio je da uči i sprski jezik, ali mu je, kaže, mnogo težak.

Dok se Moreira umno uzdiže, ostali fudbaleri praktikuju druge vrste zabave. Tako je uvijek raspoloženi Dijara prava napast za Turkinje, šarmantne hostese hotela, voli da pred spavanje baci pogled na Facebook (gotovo svi fudbaleri Partizana imaju svoje profile), a onda se odlučio na "samoubilački potez" - otišao je na šišanje kod svog cimera Srđe Kneževića!

"Ja sam počeo, a onda me je završio Srđa. Častio sam ga, bolje nego da dam 100 evra frizeru u hotelu. Talentovan je Srđa, ako propadne kao fudbaler, biće dobar frizer", kaže šaljivdžija Dijara.

Ivan Obradović slobodno vrijeme takođe koristi da malo pogleda šta ima po internetu ili nabija impulse bjesomučnim razgovorima sa djevojkom, Žuka glumi "ćaleta" novim Brazilcima u Partizanu Aleksu dos Santosu i Vašingtonu da Silvi, koga su saigrači prozvali Ajs Nigrutin, ostali uveče pohrle u hotelsku igraonicu...

(MONDO - foto: www.partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC