• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odloženo saslušanje Džajića i Stojića

Saslušanje bivšeg direktora Crvene zvezde Dragana Džajića i menadžera Ranka Stojića u ponedjeljak je odloženo.

 Odloženo saslušanje Džajića i Stojića Izvor: MONDO

Okružni sud u Beogradu odložio je saslušanje na neodređeno vrijeme, pošto je tužilaštvo dostavilo sudu novi dokazni materijal.

Istražni sudija trebalo je da sasluša odbranu Džajića i Stojića povodom zahtjeva tužilaštva da se protiv njih proširi istraga zbog sumnje da su od transfera fudbalera Ivana Dudića u portugalsku Benfiku protivpravno prisvojili pet miliona njemačkih maraka.

Novi termin za saslušanje biće naknadno zakazan, pošto se istražni sudija, kao i osumnjičeni i njihovi branioci upoznaju sa novim dokazima koje je tužilaštvo dostavilo sudu.

Džajićev branilac Dragan Savić rekao je Tanjugu da je njegov klijent došao na saslušanje u Palatu pravde, iako nije bio uredno pozvan i time pokazao da nema namjeru da opstruiše taj postupak.

On je naglasio da je dolaskom Džajić pokazao da su bez osnova sva pisanja i nagađanja koja su uslijedila pošto je dobio crnogorsko državljanstvo (koja su prognozirala njegovo bjekstvo i izbjegavanje sudskog postupka u Srbiji).

Okružno tužilastvo zatražilo je krajem novembra prošle godine proširenje istrage protiv Džajića i Stojića zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

Ovo je četvrti zahtjev za proširenje istrage koje tužilaštvo traži protiv Džajića koji je od februara prošle godine pod istragom zbog sumnje da je prisvojio novac od pet bivših Zvezdinih fudbalera.

Okružno tužilaštvo saopštilo je ranije da je prilikom transfera Dudića iz Crvene Zvezde u Benfiku ugovoreno obeštećenje od sedam miliona njemačkih maraka.

Portugalski klub je svoje ugovorne obaveze ispunio i uplatio na račun crveno-bijelih novac, ali samo dva miliona maraka, dok za iznos od pet miliona maraka postoji osnovana sumnja da su ih prisvojili Džajić i Stojić.

Protiv Džajića, kao i bivših funkcionera Zvezde Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, zbog zloupotreba službenog položaja u vezi sa transferima četiri fudbalera tog kluba, završena je u Okružnom sudu u Beogradu sredinom novembra minule godine.

Predmet je čekao odluku tužilaštva o podizanju optužnice, ali to se neće skoro dogoditi zbog novog zahtjeva za proširenje.

Džajić, Cvetković i Marinković su uhapšeni 5. februara i u pritvoru su proveli pet mjeseci.
Protiv njih je 7. februara pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 miliona evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u Saragosu 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski Atletiko protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka.

Okružni sud u Beogradu je istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Pretposljednje proširenje istrage protiv Džajića i Cvetkovića bilo je zbog sumnje da su od transfera Perice Ognjenovića u madridski Real protivpravno prisvojili milion dolara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC