• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gavrančić: Partizan me vraća u reprezentaciju

Goran Gavrančić došao je u Partizan da mu pomogne da odbrani "duplu krunu" i uđe u LŠ. Oduševljen je atmosferom u ekipi i jedva čeka derbi.

 Gavrančić: Partizan me vraća u reprezentaciju Izvor: MONDO

Za odbranu "duple krune" potrebna je, prije svega, jaka odbrana, a Partizanovu će u proljećnom dijelu sezone činiti iskusni vukovi - Nenad Đorđević i Goran Gavrančić.

Nekadašnji reprezentativci komandovaće defanzivom jesenjeg fudbalskog prvaka, a Gavrančić se nada da će se vratiti u staru formu i tako ponovo konkurisati za dres sa državnim grbom.

"Bio mi je cilj da dođem u ekipu koja se bori za nešto, a Partizan se bori za 'duplu krunu'. Znam da iz naše lige u kvalifikacije za Ligu šampiona ide samo prvak i ja sam sebi u glavu ubacio - osvajanje titule i kupa", rekao je Gavrančić u polusatnom razgovoru sa izvještačima iz Antalije, gde je Partizan na pripremama.

Iako je godinama u kijesvkom Dinamu igrao u Ligi šampiona, Gavrančiću, kao pravom profesionalcu, motiva ne nedostaje. Zbog toga je i izabrao Partizan, jer se bori za nešto.

"Titula je motivacija sama po sebi. Ako u ovim godinama treba da imam problem sa motivacijom onda...Uz to, imam ambiciju i motivaciju da se vratim u reprezentaciju, koja ima lijepe izgleda da igra na Svjetskom prvenstvu i eto je nova motivacija", kaže Gavrančić.

Glavni cilj mu je sada da na pripremama radi maksimalno dobro kako bi se vratio u formu i tako "vratio Partizanu ono što se od njega očekuje". A svjestan je koja su očekivanja cijele Humske, uključujući navijače.

"Ne jurim za novcem, niti sam ga stavljao na prvo mjesto u ovim pregovorima. Želio sam da dođem ovde, imam odgovornost, znam šta nosim, šta se od mene očekuje. Hoću da dođem na željeni nivo igre i da to dam Partizanu i da probamo da uđemo u Ligu šampiona. Šteta bi bila za ovu generaciju igrača Partizana da ništa ne uradi u Evropi. Kvalitet postoji...", kaže Gavrančić.

Poslije debakla reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, Gavrančić je mislio da je to za njega zatvorena knjiga. Ali, sada misli drugačije. Ipak, i dalje se sa gorčinom sjeća dana kada su tadašnji "plavi" padali pred Holandijom, Argentinom, Obalom Slonovače...

"Nije mi bilo toliko žao zbog rezultata, nego...mnogo je toga rečeno. Nismo bili ono što smo bili u kvalifikacijama. Nismo bili kolektiv! Atmosfera je razbijena, kada i zašto...teško je reći. Bilo mi je krivo, jer nismo zaslužili tako nešto. Utakmica protiv Argentine je bila sramota, ali i na toj utakmici se sve namjestilo protiv nas. Još kad je Kežman dobio crveni karton, djelovali smo kao razbijena vojska. Trudio sam se da zaboravim na sve to, ali i dalje mi je teško kad se sjetim. Da ne vrijeđam, ispali smo kao neki Katar ili Saudijska Arabija, ali stvarno mislim da nismo to zaslužili".

Gavrančić je oduševljen prijemom u Partizanu, ali i atmosferom u ekipi, dodajući da je u kijevskom Dinamu često bilo nesuglasica u svlačionici.

"Atmosfera ovde je super! Baš sam iznenađen, osvježen sam...U cijelom fudbalskom svijetu se priča samo o novcu, ugovorima, gdje će ko, a ovde je normalna atmosfera. Trenirao sam u Teleoptiku jedno vrijeme i trener Zvonko Varga je prišao igračima i rekao im da od njih ne traži rezultat, nego da igraju lijepo. Baš me je to iznenadilo, mnogo je to lijepo. I u Partizanu je isto - momci su na zemlji, kad se radi, radi se, kad se šalimo, šalimo se...Osjećam kao da sam ovde duže. Ekipa ima dušu", iznosi utiske Gavrančić.

"DA IZBACIMO ZVEZDU IZ TRKE"

"Prvo pa muško", kaže stara izreka. Prvu utakmicu u prolećnom dijelu sezone Partizan igra protiv Crvene zvezde. Derbi koji može da odluči mnogo toga.

"Za mene je ta utakmica najbitnija i vjerujem da ću je dočekati spreman. Sa pobjedom iz te utakmice i tri boda automatski iz trke isključujemo rivala, koji će kasnije teško moći da nas stigne", uvjeren je Gavrančić.

To što ga je otac kao klinca vodio da gleda Crvenu zvezdu, Gavrančić komentariše riječima: "Vodio me je, šta ću...", vjerući da će mu Grobari oprostiti "grijeh" iz djetinjstva. Uostalom, navijači solunskog PAOK-a, inače pobratimljeni sa Grobarima, sjajno su ga dočekali.

"Navijači PAOK- su mi ostali u srcu zauvjek! Ranije, niti sam gledao PAOK, niti me je interesovao, ali sada gledam svaku utakmicu, interesujem se, nerviram se....To što sam u Solunu doživio za šest mjeseci...evo i sad se naježim. Nisu htjeli da me puste iz Soluna da idem u Kijev, htjeli su, u šali, da me vežu sa solunski stadion. Onih 30.000 gledalaca u Solunu treba doživjeti. Vjerovatno i svi navijači Partizana znaju šta je to. Imaju mnogo pjesama i o Partizanu. Objasnili su mi to bratstvo između navijača. Siguran sam da će 21. februara (na derbi sa Crvenom zvezdom) doći manja grupa iz Soluna i nestrpljivo čekam i njih da vidim", kaže Gavrančić.

Interesantno, kada je došao u PAOK prvi meč koji je doigrao bio je takođe derbi - protiv Arisa, takođe iz Soluna.

"Potrefilo se da igramo baš protiv Arisa, pobijedili smo i navijači su me odmah prihvatili. Zato mi je želja i motiv više da pobijedimo u derbiju", poručuje iskusni defanzivac Partizana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC