• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Kako zaustaviti Bajern?

Skoro niko u Njemačkoj nema dilemu - Bavarci će odbraniti titulu. Čak ni u Hofenhajmu ne gaje nadu u senzaciju. Trka se nastavlja...

 BUNDES: Kako zaustaviti Bajern? Izvor: MONDO

Poslije mjesec i po dana pauze, utakmicama 18. kola u petak se nastavlja njemačko fudbalsko prvenstvo. Mediji u toj zemlji najveće šanse za osvajanje titule daju aktuelnom šampionu Bajernu iz Minhena.

Poslije kup utakmice u kojoj je Bajern ubjedljivo porazio Štutgart (5:1) u utorak, navijači minhenskog kluba očekuju da se njihovi fudbaleri "prošetaju" do titule u proljećnom dijelu prvenstva.

"Ako sve utakmice budemo igrali kao protiv Štutgarta, teško da će nas neko zaustaviti. Ipak, moramo da budemo oprezni", izjavio je vezista Bajerna, Mark van Bomel.

Napadač Luka Toni poručio je da navijači ostalih klubova ne moraju da brinu, jer, uprkos nespornom kvalitetu, svako može da ima loš dan, pa i Bajern.

"Siguran sam da nastavak prvenstva neće biti dosadan. Svakoj ekipi se s vremena na vrijeme desi da ima loš dan i da joj ne ide. Ne možemo uvijek da budemo ubjedljivi kao protiv Štutgarta", ocijenio je Italijan.

Ipak, poznati fudbalski časopis "Kiker" ne slaže se sa ocjenama igrača Bajerna, a u četvrtak je objavio veliki tekst pod naslovom "Kako zaustaviti ove Bavarce?"

Trener Ajntrahta iz Frankfurta Fridhelm Fankel izjavio je da Bajern ne može da igra toliko dobro u kontinuitetu.

"Pa, ne mogu oni da odigraju svih 17 utakmica na način na koji su igrali protiv Štutgarta", objasnio je Fankel.

Trener Hofenhajma, čiji tim dijeli prvo mjesto na tabeli sa Bajernom, Ralf Rangnik, smatra da je na pomenutoj kup utakmici, veoma lošom igrom, Štutgart značajno doprinio ubjedljivoj pobjedi Bajerna.

Fudbalere Bajerna, pored nastavka prvenstvene i kup trke, očekuje i dvomeč sa Sportingom iz Lisabona u osmini finala Lige šampiona.

"Ako budemo igrali najbolje što možemo, osvojićemo i titulu šampiona i kup u Njemačkoj", izjavio je defanzivac bavarskog kluba, Filip Lam.

Trener Bajerna Jirgen Klinsman ocijenio je da bi pobjeda nad Štutgartom mogla da bude najava "boljih vremena" za klub iz Minhena.

"U prvom delu sezone naučili smo da ako na početku napravite nekoliko kikseva, kasnije vas čeka mnogo teži posao", rekao je Klinsman.

Poslije najgoreg početka sezone u poslednjih 30 godina, Bajern već četiri mjeseca na zna za poraz u prvenstvu.

Bavarci će u petak u 18. kolu gostovati Hamburgeru, trećeplasiranoj ekipi na tabeli. U jesenjem dijelu šampionata, duel ovih ekipa završen je bez pobjednika (2:2).

Bajernov glavni rival za titulu Hofenhajm, u nastavku sezone imaće teži posao, jer je tokom zimske pauze ostao bez svog najboljeg strijelca Vedada Ibiševića.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na prijateljskoj utakmici doživio tešku povredu koljena i predstoji mu šestomjesečna pauza.

Hofenhajm mu je pronašao zamjenu u napadaču Verdera, Bobakaru Sanogu.

"Svaka ekipa želi da bude šampion Njemačke. Pitanje je samo, koliko je to realno? Mislim da nije realno da ove sezone osvojimo titulu. Ovih 35 bodova koliko smo osvojili do sada je velika količina. Pokušaćemo to da ponovimo, ali povrede su nas oslabile", zaključio je trener Hofenhajma, Rangnik.

Inače, novajlija u Bundesligi, koji je u većem dijelu jeseni bio lider, na proljeće će konačno igrati kod kuće.

Hofenhajm je do sada bio domaćin u Manhajmu, a nedavno je otvoren novoizgrađeni stadion "Rajn-Nekar arena", kapaciteta 30.000 mjesta.

Bundesliga, 18. kolo:


Petak, 20.30:

Hamburger - Bajern

Subota, 15.30:

Hanover - Šalke

Keln - Volfsburg

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen

Herta - Ajntraht

Hofenhajm - Kotbus

Štutgart - Borusija M'gladbah

Nedelja, 17.00:

Bohum - Karlsrue

Verder - Arminija Bilefeld

Tabela: Bajern 35, Hofenhajm 35, Hamburger 33, Herta 33, Bajer Leverkuzen 32, Borusija Dortmund 29, Šalke 27, Verder 26, Volfsburg 26, Štutgart 25, Keln 22, Ajntraht 19, Hanover 17, Arminija Bilefeld 14, Karlsrue 13, Kotbus 13, Borusija M'gladbah 11, Bohum 11.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC