• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pele: I ja sam odgovoran za Robinja

"Tužno je gledati kako jedan reprezentativac, umjesto da bude primjer mladima u svijetu, čini upravo suprotno i bruka sebe i svoju zemlju".

 Pele: I ja sam odgovoran za Robinja Izvor: MONDO

Legendarni Pele duboko je razočaran nedoličnim postupcima nekolicine vrhunskih igrača iz Brazila, koji su kulminirali skandalom sa Robinjom, optuženim za silovanje osamnaestogodišnje djevojke.

"Ovaj skandal samo može da šteti fudbalu i našoj zemlji uopšte", rekao je najbolji svjetski fudbaler svih vremena, kritički se osvrnuvši na ponašanje još dvojice asova - Adrijana i Ronalda.

"Razočaran sam jer je moja generacija mnogo učinila za fudbal, kao i za mlade igrače koji su došli na naše mjesto. Danas je tužno gledati kako jedan reprezentativac, umjesto da bude primjer mladim ljudima širom svijeta, čini upravo suprotno i bruka sebe i svoju zemlju", objasnio je Pele.

Član reprezentacije Brazila koja je tri puta osvajala titulu svjetskog prvaka (1958, 1962. i 1970) dodao je da i on osjeća dio krivice za formiranje igrača koji je ponikao u Santosu.

"U prošlosti sam i ja bio među onima koji su učili Robinja i davali mu savjete. On je sada odrastao čovjek i teško da može mnogo da se utiče na njega. To ipak, ne umanjuje osjećaj krivice koji imam. Robinjo je i moja kreacija".

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC