• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter namještao utakmice zbog kladionica?

Ministarstvo pravde Italije optužilo je čelnike Intera da su u prošloj sezoni namjerno gubili utakmice, kako bi podigli kvote u kladionicama.

 Inter namještao utakmice zbog kladionica?   Izvor: MONDO

Izveštaj ministarstva objavljen je u petak u listu "Il Đornale", pod naslovom: "Ministarstvo pravde: Inter je gubio bodove da bi podigao kladioničarske kvote!".

U izveštaju se navodi da je ekipa tadašnjeg trenera Roberta Manćinija namerno prosipala bodove, da bi povećala koeficijent na vlastito osvajanje titule, koja je potvrđena tek u poslednjem kolu Serije A protiv Parme (2:0).

Reč je o periodu od 24. kola, obzirom da su tada svi italijanski kladioničari iz ponude skinuli opciju Interovog osvajanja "skudeta".

Istražni organi Italije su do ovih saznanja stigli prisluškivanjem Manćinijevog telefona, te mafijaškog bosa Domenika Brešije, koga je italijanski stručnjak predstavljao kao svog krojača.

Brešija, inače vatreni Interov navijač, imao je policijski dosije zbog navodnog dilanja narkotika, dodaje pomenuti italijanski dnevnik.

Takođe, u izvještaju se navode i dva vrlo sumnjiva i konkretna detalja.

Sumnja se da je povratak tada povređenog Zlatana Ibrahimovića odgađan samo da bi Inter igrao što lošije. Ispada da je Šveđanin bio zdrav mnogo pre poslednjeg kola, kada je sa dva gola "mlekadžijama" overio titulu.

Osim toga, pominje se da je Hulio Kruz namerno prepustio izvođenje jedanaesterca Marku Materaciju protiv Sijene (2:2) u pretposlednjem kolu, koji je Italijan promašio i produžio neizvesnost do samog kraja šampionata.

Vlasnik "neroazura" Masimo Morati nije želio da komentariše optužbe: "Čuo sam te vijesti u petak ujutro. Ipak, još nisam pročitao novine i zato nemam nikakav komentar. Hvala".

Podećamo, pre nekoliko sezona, Juventus je zbog nameštanja utakmica bio izbačen u Seriju B, a njegovom tadašnjem čelniku Lućanu Mođiju zabranjen je rad u fudbalu u narednih pet godina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC