• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljupko Petrović: Znam šta ću!

Trener Vojvodine shvatio je zašto neke stvari u Vojvodini nisu funkcionisale. Nino Pekarić se možda vraća među "lale".

 Ljupko Petrović: Znam šta ću! Izvor: MONDO

Mjesec dana je bilo dovoljno Ljupku Petroviću da vidi šta treba da uradi da Vojvodinu učini još konkurentnijom na fudbalskom tržištu Srbije, odnosno da od nje napravi još ozbiljnijeg takmaca za titulu.

"Konačno sam raščistio zašto je Vojvodina u sezonama prije mog dolaska igrala sa jednim špicem, odnosno zašto uprkos pokušajima mojih prethodnika ekipa nije prihvatala sistem 4-4-2. Bočni igrači koje sam zatekao u ekipi orijentisani su samo prema napred i onda je normalno što igra sa dva isturena napadača nije najbolje funkcionisala", rekao je Petrović "Sportskom žurnalu".

Sumirajući utiske poslije četiri kontrolna meča u Antaliji (jedna pobjeda, dva remija i poraz), iskusni trener je apostrofirao dva imena - Vladimira Buača i Vlatka Grozdanoskog, koji je ove zime trebalo da ode u Ukrajinu.

"Rekao sam igračima da se ugledaju na Grozdanoskog. On igra na poziciji desnog spoljnjeg i čini to kako treba, igra u oba pravca. To je model na koji svi koji konkurišu uz liniju na obe strane, moraju da se ugledaju. U protivnom, male su šanse da će igrati", kaže Petrović.

Kod njega riječ predaja ne postoji. To će pokušati da "utuvi" u glave igrača. "Nema odustajanja, ma kakav da je rezultat. Hoću da Vojvodina bude snažan takmičarski tim, a ne da jedva čeka da protivnik povede kako bi digla ruke uvis u znak predaje. To kod mene neće moći".

Petrović kaže da su neki igrači koji su bili u drugom planu na pripremama pokazali da "zaslužuju bolji tretman", a da opet, na drugoj strani, ima i neprijatnih iznenađenja. "I jedni i drugi znaju na čemu su, rekao sam im to", dodaje iskusni trenerski vuk.
Vojvodini je potreban štoper. Zato je na probu doveden 19-godišnji Albanac Ditmar Becaj, koji je igrao za bugarsku Belasicu. Petrović kaže da je Becaj visok i jak u skok igri, ali ne i naročito brz, a potom primjećuje: "Belasica je poslednja u bugarskoj ligi i zato je pitanje da li on može da bude pojačanje za nas".

Zato bi u Vojvodinu mogao da se vrati Nino Pekarić, koji je protekle jeseni bio na pozajmici u Crvenoj zvezdi iz bukureštanskog Dinama. Pekarić se nije naigrao u Zvezdinom desu, a opcija da se vrati u crveno-bijeli dres Vojvodine je realna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC