• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balkanska liga, vrijeme je za pregovore?

Predsjednik FS Srbije Tomislav Karadžić i dalje je uzdržan po pitanju formiranja fudbalske lige Balkana, koja bi bila nalik onoj u SFRJ.

 Balkanska liga, vrijeme je za pregovore? Izvor: MONDO

Nije protiv, ali ističe da je bezbjednost i dalje problem broj 1.

Ipak, prvi čovjek srpskog fudbala u izjavi za "Večernje novosti" ističe da je "vrijeme za ozbiljne pregovore", ali i da on nije za to da učestvuju samo klubovi iz republika iz sastava nekadašnje Federativne Jugoslavije.

"Vreme je za ozbiljne razgovore, i to odmah, da bismo posao započeli za godinu-dve... Ali, ja mislim da je za fudbal jadranska liga skučena, pun pogodak bi bio ako bi u toj ligi igrali i najbolji timovi ostalih naših susjeda. U ponedjeljak nam dolaze Mađari, želimo da ionako dobru saradnju još više produbimo i ozvaničimo, pričaćemo svakako i o tim pitanjima. Već sam razgovoraao sa predsjednikom Crne Gore Savićevićem, čekamo da se završe izbori u Bugarskoj...", rekao je Karadžić.

Rukovodstvo srpske Kuće fudbala uskoro bi trebalo da ugosti čelnike NS Hrvatske, što će biti prilika da se porazgovara sa našim, nesumnjivo, najvećim sportskim rivalima, bez obzira o kom sportu se radi.

"Iskoristićemo priliku što 14. februara Hrvati dolaze na promociju knjige o Stjepanu Bobeku. Doći će Vlatko Marković, aktuelni predsjednik NS Hrvatske, i Zorislav Srebrić, vjerovatno i nekada prvi operativac FS Jugoslavije Ante Pavlović, dakle, njihova najjača ekipa. Eto mogućnosti da konkretnije popričamo o tome i da, eventualno, polako napravimo plan i program i krenemo postepeno u realizaciju. Ne treba žuriti, ali se ne smije ni čekati da nam neko drugi završi posao", svestan je Karadžić greške koju su napravili tada aktuelni čelnici Košarkaškog saveza Srbije, u trenutku kada se formirala NLB, odnosno Jadranska liga.

Ona je u privatnom vlasništvu Slovenaca i Hrvata, a Srbi u njoj samo učestvuju, jer nisu prvi povukli potez. Slično se dogodilo i Vaterpolo klubu Partizan, koji jednostavno nije pozvan da učestvuje u novoformiranoj Jadranskoj ligi, bez obzira što je jedan od najdominantnijih timova Evrope.

"Ja sam za jadransku ligu, trebalo bi neke stvari zaboraviti i krenuti novim putem. Ako mogu košarkaši da toliko godina igraju, zašto ne bi i fudbaleri", izjavio je za SOS Zlatko Vujović, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

"Fudbal uz dana u dan gubi, klubovi jedva preživljavaju, gledalaca je malo, kako da se zaradi. Jedna jaka liga sa timovima sa bivših prostora Jugoslavije bi svakako donijela boljitak, u svim segmentima. Ima pametnih ljudi, koji bi mogli da ostvare taj san", dodao je Vujović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC