• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Kaljari šokirao Juventus

Posle Kiksa u Udinama Juventus je pretrpio poraz i na domaćem terenu u 22. kolu Serije A.

 SERIJA A: Kaljari šokirao Juventus  Izvor: MONDO

Ekipa Kaljarija slavila je sa 3:2 i produžila niz pobjeda na četiri meča. Zanimljivo je da je to gostima bio tek drugi trijumf u Torinu.

Bjondini je trgao domaćine pogotkom u 16. minutu, ali su Sisoko i Nedved za sedam minuta donijeli preokret. Ipak u nastavku uporni domaćini opsjedali su protivnički gol, prvo je Žeda izjednačio u 54. minutu, a onda i Matri šokirao Juventus 12 minuta prije kraja meča iz iz Torina odnijeli sva tri boda.

Juventus se nalazi na drugom mjestu tabele Serije A sa 43 boda, šest manje od vodećeg Intera, koji ima meč manje. Kaljari se ovom pobjedom popeo na sedmo mjesto sa 34 osvojena boda, koliko ima i Napoli.

Udinezea je na gostovanju u Napulju osvojio bod - 2:2. Napoli je poslije 27 minuta vodio 2:0 zahvaljujući Esekilu Laveciju i Mareku Hamsiku, koji se vratio poslije dva meča suspenzije.

Prednost Napolitanaca smanjio je Antonio Di Natale iz penala, da bi na kraju Fabio Kvaljarela, rođen u Napulju, sjajnim volejom sa ivice šesnaesterca spasio bod Udinezeu.

Ekipa iz Udina bila je hit prvog dijela prvenstva, ali je onda upala u seriju od 11 mečeva bez pobjeda, što je trajalo do vanrednog kola u srijedu, kada je pobijedila Juventus 2:1. Udineze je sada došao na 12. mjesto tabele Serije A.

Napoli je sedmi, a ovo mu je četvrti meč bez pobjede.

Utakmice su počele sa 15 minuta zakašnjenja, kao što je dogovor i za ostale mečeve ovog kola, koji su na programu u nedelju.

Odluka je donesena iz protesta što je Sud za sportsku arbitražu suspendovao na godinu dana Danijelea Maninija iz Napolija i Davidea Posanzinija iz Breše na godinu dana zbog toga što su zakasnili na doping-test.

REZULTATI 22. KOLA

Napoli - Udineze 2:2
(Laveci 24, Hamsik 27 - Di Natale 32p, Kvaljarela 45)

Juventus - Kaljari 2:3
(Sisoko 31, Nedved 38 - Bjondini 16, Žeda 54, Matri 78)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC