• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milan se prošetao Olimpikom

Milan je u nedjelju uveče, na "Olimpiku" deklasirao Lacio sa 3:0 u posljednjem meču 22. kola, a još jednu sjajnu partiju pružio je Dejvid Bekam.

 SERIJA A: Milan se prošetao Olimpikom Izvor: MONDO

Identičnim rezultatom, Lacijale je na njihovom stadionu ranije pobijedio i Inter, a šampion Italije je u nedjelju popodne odigrao samo 1:1 na svom terenu protiv Torina, tako da im je gradski rival prišao na šest bodova zaostatka.

Takođe, Milanisti su iskoristili poraz Juventusa u subotu uveče i pretekli ga na drugom mestu.

Prvu veliku šansu imao je Lacio u 35. minutu kada je Goran Pandev odličnim pasom u prostor izbacio u šansu Maura Zaratea. Argentinac pokušao da dribla Abijatija, ali je golman rosonera izašao iz tog duela kao pobjednik. Ispostavilo se da je to bio početak kraja Lacija.

Kazna za promašaj stigla je sedam minuta kasnije. Bonera je osvojio loptu na sredini, proslijedio je do Kake, a ovaj do Bekama, koji je kao "na tacni" uposlio nepogrešivog Pata u šesnaestercu - 1:0.

Početak drugog poluvremena – 2:0 za Milan. Strijelac Ambrozini, asistent Dejvid Bekam!

Nekadašnji igrač Mančester junajteda i Real Madrida iz meča u meč pokazuje da još može da igra na vrhunskom nivou. Beks je izveo "skraćeni korner", koji je sam izborio, lopta padala ka drugoj stativi, a Masimo Ambrozini izvršio egzekuciju – 2:0 u 48. minutu.

Rutinski je Milan kontrolisao meč poslije toga, a u 83. minutu u strelce se upisao i Kaka. Brazilac i Klarens Sedorf odigrali su dupli pas, poslije kojeg je Kaka hladnokrvno pogodio...

Torino spasio prvenstvo

Torino, a naročito golman tog tima Mateo Sereni, spasili su italijanski šampionat. Sereni je činio čuda na golu u finišu utakmice 22. kola Serije A, protiv šampiona i tako sprečio Inter (1:1) da ode na osam bodova više od Milana i devet u odnosu na Juventus!


Na "Meaci" se zakuvalo tek u drugom poluvremenu. U prvih 45 minuta tim Žozea Murinja imao je samo jednu priliku, kada je Hulio Rikardo Kruz pokušao glavom da pogodi mrežu, ali je Sereni odlično reagovao. Malo poslije, Dejan Stanković je zbog lakše povrede morao da izađe iz igre.

Početak drugog dijela igre uzburkao je strasti na stadionu. Vezista Torina Ignasio Abate odlično je centrirao, a Rolando Bjanki još bolje reagovao glavom i sa osam metara uhvatio Žulija Cezara u raskoraku – 0:1! Igrao se 47. minut.

Šampion, ipak, nije dozvolio da vođstvo "bikova" dugo potraje.

Deset minuta poslije vođstva Torineza, nije dosuđen očigledan penal za Inter, ali jeste korner, iz kojeg je domaći tim izjednačio. Glavom je loptu u mrežu ćušnuo Nikolas Burdiso, poslije centaršuta Luisa Figa (zamijenio Stankovića).

Od tog trenutka, igralo se na polovini gostiju, a Inter je promašio šansi, koliko neki timovi Serije A ne stvore za polu-sezonu. Bilo je trapavih poteza, stativi, prečki, napucavanja Serenija, a Interiste na stadionu do ludila je dovodio Portugalac Rikardo Kvarežma, kojem su zviždali od ulaska u igru, pa do kraja meča.

Omalovažavan i od svojih navijača, Kvarežma koji je proglašen za najgore pojačanja ove sezone, u finišu meča propustio je idealnu priliku da možda i riješi šampionat posljednjeg dana januara.

Njegov šut otišao je nebu pod oblake, a "Meaca" je pobjesnila. U preostalom vremenu, Zlatan Ibrahimović je sa dva metra pogodio stativu...

Interesantan meč odigran je Ređo Kalabriji. Roma je gubila, pa vodila i na kraju podijelila bodove sa "fenjerašem" Ređinom - 2:2.

Za razliku od Intera i Rome, Đenova je u samom finišu meča uspjela da ostvari tešku pobjedu protiv Palerma na svom terenu i zadrži četvrtu poziciju na tabeli.

U 88. minutu reprezentativac Srbije Boško Janković, inače igrač Palerma pozajmljen na godinu dana, izbjegao je ofsajd zamku, uputio oštru loptu u peterac, gdje je spremno čekao Krišito i donio pobjedu svom timu – 1:0.

Meč između Bolonje, koju trenira Siniša Mihajlović i Fiorentine, za koju igra Zdravko Kuzmanović, odložen je zbog izuzetno loših vremenskih uslova.

Sve utakmice su kao i u subotu počele sa 15 minuta zakašnjenja. Ta odluka je donesena iz protesta što je Sud za sportsku arbitražu suspendovao Danijelea Maninija iz Napolija i Davidea Posanzinija iz Breše na godinu dana, a razlog je bio što su zakasnili na doping-test.

REZULTATI 22. KOLA SERIJE A:

Atalanta – Katanija 1:0
(Gvarente 24)

Kjevo – Sampdorija 1:1
(Rigoni 72 - Pacini 70)

Đenova – Palermo 1:0
(Krisito 88)

Inter – Torino 1:1
(Burdiso 58 - Bjanki 47)

Ređina – Roma 2:2
(Koradi 43 pen, Koca 81 – Pizaro 45, 57)

Sijena – Leće 1:2
(Gezal 79 - Tiriboki 15, Kastiljo 54)

Lacio – Milan 3:0
(Pato 42, Ambrozini 48, Kaka 83)

Bolonja – Fiorentina (odloženo)

U SUBOTU:

Napoli - Udineze 2:2
(Laveci 24, Hamsik 27 - Di Natale 32p, Kvaljarela 45)

Juventus - Kaljari 2:3
(Sisoko 31, Nedved 38 - Bjondini 16, Žeda 54, Matri 78)

TABELA: Inter 50, Milan 44, Juventus 43, Đenova 40, Roma 37, Fiorentina 35 (-1), Kaljari 34, Napoli 34, Palermo 32, Lacio 31, Atalanta 30, Udineze 27, Katanija 26, Sijena 25, Sampdorija 24, Bolonja 22 (-1), Leće 22, Torino 18, Kjevo 18, Ređina 15.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC