• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Na Kipar po trofej

Fudbalska 2009. godine za reprezentaciju Srbije može mnogo da donese.

 Antić: Na Kipar po trofej Izvor: MONDO

Kraj prošle dočekala je na prom mjestu u svojoj kvalifikacionoj grupi za Svjetsko prvenstvo 2010. a cijela nacija nada se da će "orlovi" zadržati to mjesto.

Zato je svaki slobodan termin dobar da se reprezentativci okupe, još bolje se upoznaju, uigraju...Srbija će učestvovati na tradicionalnom turniru na Kipru 10. i 11. februara, što će biti još jedna prilika da se selektor Radomir Antić uvjeri u svoj izbor.

A na prvoj konferenciji za novinare u ovoj godini, na kojoj je saopštio imena 23 igrača koje će voditi na Kipar, Antić je djelovao zadovoljno i optimistički.

"Desilo se dosta toga lijepog od našeg poslednjeg viđanja. Petorica standardnih reprezentativaca (golmani Vladimir Stojković i Bojan Isailović, Nikola Žigić, Antonio Rukavina, Zoran Tošić) promijenili su sredine, što će im donijeti veći kontinuitet u takmičenju. Ostali plijene ponašanjem i igrama na terenu", rekao je Antić, aludirajući na dobre igre srpskih fudbalera u inostranim klubovima.

Na Kipar se ne ide turistički. "Idemo na turnir sa apetitom da ga osvojimo. Uvijek kažem da se do autoriteta u fudbalu uvijek dolazi pozitivnim rezultatom", kaže Antić.

Selektor je prezadovoljan formom srpskih fudbalera u inostranstvu, ističući gol glavom Dejana Stankovića za Inter ("to je novi kvalitet"), golove Miralema Sulejmanija za Ajaks, Milana Laneta Jovanovića za Standard, a poseban utisak na njega ostavio je Neven Subotić, koji je nedavno odlučio - igraće za Srbiju.

"Gledao sam ga na pripremama na Marbelji i učvrstio me je u mišljenju i zadovoljstvu da smo dobili izuzetnog sportistu i fudbalera pred kojim je sjajna karijera", podvlači Antić.

Subotić vjerovatno neće moći da igra za reprezentaciju na turniru na Kipru zbog administrativne zabrane koju FIFA treba da skine, ali je oduševljeno prihvato poziv. On će putovati sa ekipom i želi da bude sa njom.

Prema riječima portparola FSS Aleksandra Boškovića, očekuje se da FIFA uskoro donese odluku i da dozvoli Subotiću da bude član reprezentacije Srbije (on je igrao za reprezentaciju SAD do 20 godina). "Tada će i 'papirološki' Subotić biti naš", dodao je Bošković.

SPISAK IGRAČA ZA TURNIR NA KIPRU:

golmani - Vladimir Stojković (Hetafe), Vladimir Dišljenković (Metalurg), Bojan Isailović (Genlebirigli);

odbrana - Branislav Ivanović (Čelsi), Nemanja Vidić (Mančester), Ivica Dragutinović (Sevilja), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Igor Đurić (Vojvodina), Ivan Obradović (Partizan);

srednji red - Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Miljan Mutavdžić (Javor), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Boško Janković (Đenova), Zoran Tošić (Mančester), Nemanja Matić (Košice), Milan Jovanović (Standard);

napad - Nikola Žigić (Rasing Santander), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Miralem Sulejmani (Ajaks).

Prvi meč Srbnija igra protiv Kipra 10. februara u Nikoziji. U isto vrijeme, u Lisamolu se sastaju Ukrajina - Slovačka. U slučaju nijerešenih ishoda, odmah će se izvoditi penali. Pobjiednici igraju za trofej 11. februara.

Antić je rekao da Marka Pantelića nije pozvao zbog povrede, a zbog istih problema još nekolicinu igrača, ne želeći da ih forsira.

Upitan da li već zna sastav za Kipar i da li će možda igrati dvje utakmice sa dva različita tima, Antić je odgovorio da će sačekati ovaj vikend da vidi da li će sve biti u redu sa srpskim internacinalcima, a potom dodao: "Ne bih se izuvao prije vode".

A na pitanje kako reaguje na blagu ljutnju Partizana što su mu zbog A i mlade reprezentacije sa priprema u Antaliji opozvana petorica fudbalera, Antić je rekao da ne želi da polemiše ni sa kim.

"Kalendar ne pravi Radomir Antić. Definitivno ne želim da ulazim u polemiku sa bilo kim. Interes repezentacije je iznad svega. I ja bih volio da imam više vremena za reprezentaciju i ovo što radimo nije slučajno", rekao je Antić, koji će u subotu dobiti nagradu za "Naj Užičanina" u prošloj godini.

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC