• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: El Ninjo oduvao mornare!

Kakva drama u Portsmutu! Mornari dva puta vodili, ali je Fernando Tores u poslednjim trenucima donio pobjedu Liverpulu!

 PREMIJER: El Ninjo oduvao mornare! Izvor: MONDO

"Pompejci" su dva puta vodili, Liverpul se vraćao, da bi u poslednjim trenucima utakmice Fernando Tores pogodio mrežu i barem na 24 sata odveo svoj tim na vrh tabele engleske Premijer lige!

Liverpul sada ima bod prednosti u odnosu na Mančester junajted, koji u nedelju gostuje Vest Hemu, ali ima i zaostalu utakmicu protiv Fulama.

Nakon nezanimljvog prvog poluvremena, u nastavku subotnjeg meča na "Freton Parku" viđeno je čak pet golova.

"Pompejci" su u 62. minutu prvi došli do vođstva golom Dejvida Nadženta, na asistenciju bivšeg igrača Liverpula Pitera Krauča, da bi nekoliko minuta kasnije iz indirektnog udarca izjednačio Aurelio.

Novu prednost ekipi Tonija Adamsa doneo je Islanđanin Herman Hrejdarson u 78. minutu i tada se činilo da će praksa "čudnih rotacija" Rafaela Beniteza, koji je izostavio Toresa i Dirka Kujta iz startnih 11, obiti o glavu španskom stručnjaku.

Tako bi vjerovatno i bilo, da Španac nije priznao grešku ubacivši u vatru dvojicu "rezervista", koji su se odužili pogocima.

Bivši napadač Fejenorda je postigao izjednačujući gol u 84. minutu, kada je šutirao "kroz uši" golmana Dejvida Džejmsa, da bi u sudijskom vremenu "El Ninjo", na centaršut Izraelca Josija Benajuna, glavom pogodio za pobjedu i prvo mjesto!

Čelsi je sve dalje od šampionske titule u Premijer ligi, a Luis Felipe Skolari sve bliže otkazu u londonskom klubu.

Poslije poraza od Liverpula u prošlom kolu, njegova ekipa u nedelju je odigrala samo 0:0 sa Halom na "Stamford bridžu", pa sada zaostaje četiri boda za Mančesterom koji je odigrao dvije utakmice manje.

Fudbaleri Čelsija napadali su sve vrijeme, ali nisu uspjeli da zadaju udarac "tigrovima". Iako su u Skolarijevoj ekipi redom promašivali Lampard, Aleks, Drogba, Kalu i novajlija Kvarežma, epitet tragičara utakmice pripada Džonu Teriju.

Kapiten "plavaca" propustio je najbolju priliku na meču i to već u 90. sekundi utakmice. Poslije "slobodnjaka", lopta se od golmana Djuka odbila do Terija, ali je defanzivac domaćih sa samo dva metra od linije poslao loptu preko gola.

Kiks Čelsija iskoristila je Aston Vila koja je pobjedom nad Blekburnom 2:0 sada prestigla "plavce" i izbila na treće mjesto na tabeli Premijer lige.

Menadžer Njukasla u subotu je završio u bolnicu, a njegovi igrači na najbolji mogući način poželjeli su mu brz oporavak savladavši Vest Bromvič u gostima - 3:2.

Brazilac Žo postigao je dva gola na svom debiju za Everton protiv Boltona. "Karamele" su slavile 3:0, a prvi gol djelo je Artete sa bijele tačke.

Odlične partije "novajlija" u ovom kolu zaključili su Šej Given i Kreg Belami u pobedi Mančester sitija nad Midlsbroom 1:0.

Iako je Velšanin bio strijelac jedinog pogotka, najveće zasluge za trijumf "građana" pripadaju Givenu, koji je odbranio nekoliko stopostotnih prilika.

REZULTATI 25. KOLA

Mančester siti - Midlsbro 1:0
(Belami 52)

Blekburn - Aston Vila 0:2
(Milner 27, Agbonlahor 90)

Čelsi - Hal 0:0

Everton - Bolton 3:0
(Arteta 40 penal, Žo 48, 90p)

Sanderlend - Stouk 2:0
(Džons 78, Hili 90)

WBA - Njukasl 2:3
(Fortun 4, 73 - Daf 2, Lovenkrands 9, Tejlor 41)

Vigan - Fulam 0:0

Portsmut - Liverpul 2:3
(Nadžent 62, Hrejdarson 78 – Aurelio 69, Kujt 85, Tores 90+3)

Nedelja:

Totenhem - Arsenal (14.30)
Vest Hem - Mančester junajted (17.00)

TABELA: Liverpul (-1) 54, Mančester j. (-2) 53, Aston Vila 51, Čelsi 49, Arsenal (-1) 43, Everton 40, Vigan 34, Vest Hem (-1) 33, Mančester siti (-1) 31, Fulam (-2) 30, Sanderlend 30, Hal 29, Bolton 27, Njukasl 27, Totenhem (-1)24, Portsmut (-1) 24, Stouk 24, Blekburn (-1) 23, Midlsbro 23, VBA 22.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC