• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Miroljubivo u sjevernom Londonu!

Derbi sjevernog Londona, 144. po redu, između Totenhema i Arsenala završen je podjelom plijena – 0:0.

 PREMIJER: Miroljubivo u sjevernom Londonu! Izvor: MONDO

Za razliku od prethodne goleade (4:4), u nedeljnom meču 25. kola Premijer lige mreže su mirovale, ali daleko od toga, da je utakmica bila nezanimljiva.

Viđeno je pregršt šasni na obe strane, a ključni momenat dogodio se u 37. minutu kada je zbog koškanja sa vezistom "pijetlova" Lukom Modrićem, Emanuel Ebue zaradio drugi žuti odnosno crveni karton ostavivši na cjedilu saigrače sa "Emirejtsa".

Menadžer Arsenala Arsen Venger, koji zbog povreda nije mogao da računa na Seska Fabregasa, Tea Volkota i Tomaša Rosickog, samo minutu kasnije doživio je novi šok – zbog povrede zadnje lože igru je napustio Emanuel Adebajor!

Francuz međutim nije pružio priliku Rusu Andreju Aršavinu, koji je za 15 miliona funti stigao iz Zenita, već je umjesto Togoanca istrčao Danac Niklas Bentner.

Povratnik u redove "pijetlova" Robi Kin, koji je poslije polugodišnje epizode u Liverpulu promovisan u kapitena, propustio je stopostotonu šansu da na svom debiju donese prvu ligašku pobjedu nad Arsenalom u poslednjih deset godina.

Sredinom drugog poluvremena irski reprezentativac odlično je reagovao glavom sa sedam-osam metara na centaršut Arona Lenona, ali lopta je fijuknula tik iznad prečke gola Manuela Almunije!

U sudijskoj nadoknadi Bendtner, koji je zamijenio povrijeđenog Adebajora, imao je idealnu priliku da riješi meč, ali je njegov udarac sa desetak metara zaustavio bivši golman Čelsija Karlo Kudićini.

U sledećem napadu na drugoj strani, takođe stoprocentna prilika Luke Modrića, ali je Almunija odlično skratio ugao i spasio bod Arsenalu, koji nije poražen ni u devetoj uzastopnoj utakmici u Premijer ligi.

Zbog sedam remija i samo dvije pobjede, "tobdžije" su sve dalje od plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone, dok Totenhemu predstoji grčevita borba za opstanak jer su samo dva boda iznad opasne zone.

REZULTATI 25. KOLA

Totenhem - Arsenal 0:0

Vest Hem - Mančester junajted (17.00)

U subotu:

Mančester siti - Midlsbro 1:0
(Belami 52)

Blekburn - Aston Vila 0:2
(Milner 27, Agbonlahor 90)

Čelsi - Hal 0:0

Everton - Bolton 3:0
(Arteta 40 penal, Žo 48, 90p)

Sanderlend - Stouk 2:0
(Džons 78, Hili 90)

WBA - Njukasl 2:3
(Fortun 4, 73 - Daf 2, Lovenkrands 9, Tejlor 41)

Vigan - Fulam 0:0

Portsmut - Liverpul 1:1
(Nadžent 62 – Aurelio 69)

TABELA: Liverpul 54, Mančester j. (-2) 53, Aston Vila 51, Čelsi 49, Arsenal 44, Everton 40, Vigan 34, Vest Hem (-1) 33, Mančester siti (-1) 31, Fulam (-2) 30, Sanderlend 30, Hal 29, Bolton 27, Njukasl 27, Totenhem 25, Portsmut (-1) 24, Stouk 24, Blekburn (-1) 23, Midlsbro 23, VBA 22.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC